Viața fără limite – Nick Vujicik

Cine nu a auzit de Nick Vujicik? Celebru în toată lumea datorită discursurilor lui motivaționale și a faptului că nu are membre.

Câți dintre noi nu a văzut măcar odată unu din videoclipurile lui de pe youtube? În care ne arată că în ciuda limitărilor fizice și a dificultăților care ii ies în cale, nu l-a împiedicat să experimenteze diverse lucruri, cum ar fi: să joace fotbal și golf, să conducă o barcă cu motor, să înoate, să facă surf și scufundări, să pescuiască, să călătorească în jurul lumii și să ajungă cel mai mare speaker motivațional, as putea spune.

Mai nou, am aflat că poate să și cânte și are o voce destul de frumoasă, din punctul meu de vedere. Click AICI.

Marea majoritate a persoanelor cu dizabilităţi, dar și cei sănătoși, avem de multe ori tendința să îl luăm pe “NU” în brațe, uneori din prima, fără măcar să încercăm. Ne lăsăm influențați de prejudecățile celor din jur și copleșiți de limitările și problemele de zi cu zi. Din cauza asta cădem de multe ori în “groapa disperării”, iar el ia totul atât de ușor, ca pe ceva normal. Nu se dă în lături de la nimic și a dovedit de nenumărate ori că poate trece peste toate încercările vieții cu optimism și încredere. După cum spune chiar el:

“Adesea, oamenii se așteaptă ca o persoană cu dizabilităţi severe să fie inactivă, poate chiar plină de amărăciune și introvertită. Uimește-le! Arătându-le că trăiești o viaţă plină de aventuri și împliniri.”

Nu mai țin minte când am auzit prima oară de el, dar, după ce am dat o căutare pe internet și am văzut câteva videoclipuri cu el, am rămas impresionată de curajul și credința lui. Este un exemplu demn de urmat pentru toți, indiferent de dizabilitate sau … fără dizabilitate, de religie, de etnie etc.

Am văzut că a fost și în România de 3-4 ori, dar, din păcate nu am avut cum să ajung la el. Însă, mi-am dorit foarte mult să citesc măcar una dintre cărțile lui.

După lungi căutări, am reușit să dau peste prima lui carte “Viaţa fără limite” și să o împrumut de la biblioteca Asociației Sporting Club Galați, unde sunt membră. Nici măcar Biblioteca Județeană “V. A. Urechia”  nu o are.

Aşa că, dacă doriți să o citiți și nu o găsiți în biblioteci, o puteți comanda de pe internet. Din punctul meu de vedere, merită a fi citită.

Cartea a apărut pentru prima dată în 2010, pe când avea 27 de ani. Are 260 de pagini și o găsiți la editura Scriptum. Se citește foarte ușor. Pe lângă aceasta, au mai fost traduse: “Fii tare”, “De neoprit” și “Dragoste fără limite”, scrise tot de el.

Nick Vujicik, pe numele lui întreg Nicholas James Vujicik, s-a născut pe 4 decembrie 1982 în Melbourne, Australia. Părinții lui erau creștini apostolici și proveneau din fosta Iugoslavie.

Din cauza represaliilor comuniste care ii discriminau și ii persecutau pentru religia lor, bunicii lui au fost nevoiți să emigreze în Australia după cel de-al Doilea Război Mondial. Credința lor se împotrivea purtării de arme și au refuzat să intre în partidul Comunist, care le controla fiecare aspect al vieții. Din cauza asta au avut mult de suferit financiar și îndurau adesea foamea. Slujbele erau ținute în secret.

Părinții lui Nick erau mici când au fost nevoiți să fugă și nu se cunoșteau încă. S-au întâlnit ulterior într-o biserică din Melbourne și s-au îndrăgostit. Ea era asistentă medicală pediatrică și moașă la Royal Children’s Hospital din Australia. Iar el era administrator și contabil public. In timpul liber era pastor fără studii teologice. Au urmat apoi căsătoria și copii (3 la număr – 2 băieți și o fată).

Primul copil al familiei, Nick, l-a născut la 25 de ani, diagnosticat cu focomelie, o boală rară caracterizată prin atașarea de trunchi a mâinilor și / sau a picioarelor. Apoi, doctorii au schimbat diagnosticul în Tetra-amelia, caracterizată prin absența tuturor celor patru membre. Conform informațiilor găsite în carte și pe internet.

Prima reacție a femeii a fost de respingere. Dar tatăl lui a reușit cumva să o consoleze aducându-i un buchet de flori și să o facă să-l accepte pe Nick așa cum era zicând că Dumnezeu are planul Lui pentru ei.

Copilăria lui Nick nu a fost una ușoară, fiind măcinat de întrebări și simțind batjocura celor din jur. La un moment dat a vrut chiar să se sinucidă, înecându-se în cadă. Dar în cele din urmă și-a dat seama de greșeala făcută și și-a acceptat handicapul.

Experiențele dure din viața lui nu au făcut decât să-l întărească și să-l ajute să capete abilitățile importante pentru o viaţă fericită și fără limite. Aceste abilități sunt:

 1. o voință puternică;
 2. o speranță atât de solidă, încât să nu poată fi frântă;
 3. credință în Dumnezeu și în posibilitățile Lui infinite;
 4. dragoste și acceptarea de sine;
 5. atitudine cu altitudine;
 6. un spirit curajos;
 7. o inima încrezătoare;
 8. dorința de a descoperi ocazii prielnice;
 9. capacitatea de asumare a riscului și o doză bună de umor;
 10. misiunea de a sluji pe ceilalți.

Dar ca să capete aceste abilități “de a construi legături de încredere și relații de susținere reciprocă” trebuia să-și însușească “câteva deprinderi primare de relaționare, și anume:

 • de a citi emoțiile și stările oamenilor;
 • de a asculta atent la ce spun alții și cum o spun;
 • de a evalua, înțelege și reacționa la semnalele nonverbale ale conlocutorilor;
 • de a te adapta oricărui mediu social sau gen de întrunire;
 • de a socializa repede cu alții;
 • de a-ți afișa șarmul în orice situație;
 • de a practica tactul și autocontrolul;
 • de a demonstra prin acțiuni grija faţă de alții.”

A format propria organizație non-profit  “Life without limbs” (Viață fără membre) la vârsta de 17 ani și străbate lumea ținând prelegeri despre traiul cu dizabilități, speranță, credință și găsirea sensului în viață.

In călătoriile sale a cunoscut mulți speakeri motivaționali, printre care se numără și cei cu dizabilităţi, cum ar fi Joni Eareckson Tada (paralizată de la gât în jos la doar 18 ani, în urma unui plonjon într-un golf din Oceanul Atlantic) și Bethany Hamilton (rămasă fără o mână în urma întâlnirii cu un rechin, la doar 13 ani), de la care a învățat să facă și surf.

A fost cooptat și în filme, la Hollywood, dar a refuzat zicând că nu i se potrivește statutul de actor. A jucat doar un singur rol într-un film de 23 de minute, intitulat The butterfly circus (Circul Fluturilor).

Mi s-a părut foarte interesant și modul în care a desfăcut cuvântul “FRICA – False Realități Imaginate Ca Adevărate” și cred că este foarte adevărat pentru că de multe ori fricile noastre sunt doar închipuiri menite să ne țină pe loc.

Tot în carte găsim și una din primele lui vizite în România, care nu a fost una foarte plăcută.

Camera hotelului unde a fost cazat nu avea aer condiționat și simțea că se sufocă. Aşa că, a fost nevoit să iasă pe coridor în toiul nopții și să se culce pe jos. Pe hol a trecut un domn care s-a împiedicat de el. Bineînțeles că vina a căzut pe însoțitorul lui, pentru că mulți au greșita impresie că dacă avem un handicap fizic, avem și ceva la cap.

Însă, Nick a tratat experiența cu mult umor și înțelepciune și ne îndeamnă să facem și noi la fel. Să nu mai punem la suflet răutățile celor din jur și să nu ne mai luăm prea în serios pentru că nici viaţa nu ne ia în serios. Ba din contra, ne pune la încercare.

In concluzie: Citind această carte te face să râzi, sau să plângi odată cu el, te face să meditez la propria persoană și să te simți mai motivată să îți trăiești viața după propriile reguli.

Este o carte de dezvoltare personală și motivațională, extrem de captivantă și emoționantă. Merită a fi citită.

 

Citate care mi-au plăcut:

“Dacă ai dorința și pasiunea de a face ceva, ceva ce este după voia lui Dumnezeu, vei reuși.”

“Fi perfect pentru tine însuți și pentru Dumnezeu. Atunci și ceilalți te vor putea vedea perfect”.

“Adesea credem despre noi că nu suntem suficienți de inteligenți, de atractivi sau de talentați pentru a ne urmări visurile. Credem ceea ce spun alții despre noi sau ne limităm singuri în unele privințe. Iar ceea ce este mai rău este că atunci când te consideri nedemn, tu limitezi felul în care Dumnezeu poate lucra prin tine!”

“Când renunți la visurile tale, de fapt îl dai pe Dumnezeu deoparte. … tu ești creația Lui. El te-a făcut cu un scop. Ca atare viața ta nu poate fi limitată, așa cum dragostea lui Dumnezeu nu poate fi îngrădită.”

“… avem de făcut o alegere. Putem alege să ne concentrăm asupra dezamăgirilor și eșecurilor noastre. Putem alege să fim plini de amărăciune, mânie și tristețe. Sau, când trecem prin greutăți ori avem de-a face cu oameni ce ne sunt potrivnici, putem alege să învățăm din experiențele prin care trecem, asumându-ne responsabilitatea pentru propria noastră fericire.”

“Doar dorindu-ți o schimbare nu vei schimba nimic. Însă dacă vei lua decizia de a acționa chiar acum, asta schimbă totul”

“Unele răni se vindecă mai repede dacă nu le tot pansezi.” Este vorba despre “rănile vieții”.

“Nu poți controla tot ce ți se întâmplă în viaţă. Pentru anumite lucruri nu ești tu de vină, iar asupra altora nu ai putere de decizie. Ai de ales intre a renunța sau a te lupta pentru o viaţă mai bună. … totul se întâmplă dintr-un motiv anume, iar în final totul va lucra spre bine.”

“Capacitatea noastră umană de a raționa este o binecuvântare, dar uneori poate fi și un blestem. … Nu este greșit să privești în perspectivă și să faci planuri de viitor, dar nu uita că cele mai rele temeri pot la fel de bine să devină cele mai mari și bune surprize.”

“Dacă nu te afli unde ai vrea sau dacă nu ai obținut ceea ce ai fi sperat, cauza foarte probabilă nu este localizată în jurul tău, ci în tine. Asumă-ți responsabilitatea, iar apoi acționează. In primul rând, trebuie să crezi în tine și în valoarea ta. Nu aștepta ca alții să te descopere unde te ascunzi. Nu aștepta minunea care ți-o dorești sau pur și simplu ocazia potrivită. Tu ești lingura, iar lumea, oala ta cu ciorbă. Învârte în ciorbă.” Acționează.

“Dacă urmărești plăcerile efemere, vei găsi doar împliniri trecătoare. Cu emoții ieftine nu poți avea decât ceea ce ai fost dispus să cumperi – azi în mână, mâine minciună.”

“Mulțumirea o dobândești doar atunci când te angajezi pe deplin, cu toată forța, cu toate talentele și pasiunea ta. Satisfacția imediată nu este altceva decât atât – o mulțumire de moment. “

“… una din cele mai bune modalități de a rezista chiar și atunci când rugăciunile noastre rămân fără răspuns este aceea de a ne dedica altora. Dacă suferința ta este o povară, caută să faci mai ușoara povara altora și să le însuflețești speranța. … salvarea noastră vine din relații, relații cu cei din jurul nostru și … din relația noastră cu Dumnezeu … .”

“Speranța este trambulina pentru aproape fiecare pas pe care îl facem … .”

“Tuturor ni se întâmplă ca, la un moment dat, viziunea pe care o avem cu privire la viața noastră să se lovească de realitatea crudă asemenea unei mașini de curse care se izbește de un zid. Detaliile experienței prin care treci pot fi unice, însă situațiile disperate sunt ceva cât se poate de omenesc.”

“…unii oameni acceptă ceea ce spun alții despre ei și, inconștient, se limitează singuri. Trebuie să-ți exerciți libertatea de a fi liber de orice categorisiri sau limitări pe care alții încearcă să ți le atribuie.”

“Categorisirile pot deveni o ascunzătoare ademenitoare. Unii oameni le folosesc drept scuze. Alții se ridică deasupra lor.”

“Problemele privește-le ca pe niște <experiențe formatoare de caracter>. Învață din ele și ridică-te deasupra lor.”

“Speranța este un catalizator. Ea poate dărâma obstacole ce par insurmontabile. Când continui să lupți, refuzând să te dai bătut, începi să iei avânt. Speranța creează posibilități pe care nu le-ai fi anticipat vreodată.”

“Nu uita: acțiunea determină reacțiunea. Când ești ispitit să-ți abandonezi visurile, mergi mai departe încă o zi, încă o săptămână, încă o lună, încă un an. Vei fi uimit să vezi ce oportunități apar atunci când refuzi să te dai bătut.”

“Înfrânți sunt doar cei care refuză să încerce din nou.”

“Adesea, tocmai problemele despre care credem că ne împiedică să înaintăm ne fac, de fapt, mai puternici. Acceptă posibilitatea ca handicapul de azi poate fi avantajul de mâine.”

“Nimeni nu este fericit în permanenţă. Astfel că, momentele mai mohorâte sunt absolut firești. Şi ele servesc unui scop. … Cât timp ești conștient de emoțiile tale și le poți controla, gândurile realiste pot avea consecințe pozitive. Doar când permiți emoțiilor să preia controlul asupra acțiunilor tale riști să cazi în depresie și să dezvolți un comportament autodistructiv. Soluția este să refuzi să te lași copleșit sau împovărat de emoții negative ori sentimente de depresie. … când descoperi că prin minte iți trec gânduri negative, poți alege să le oprești. Identifică acele gânduri și caută să le înțelegi sursa, dar rămâi concentrat asupra soluțiilor, nu asupra problemelor.”

“Cheia înaintării în viaţă, chiar și în perioade aride, este să-ți lași viziunea pentru viaţa ta să fie călăuzită nu de ceea ce poți vedea, ci de ceea ce iți poți imagina. Asta înseamnă să ai credință.”

“Nu îți vei putea schimba niciodată trecutul, dar îți poți schimba viitorul. – Reggie Dabbs, speaker motivațional.”

“Când întâmpini probleme, nu dai înapoi. Nici nu fugi de ele. Ci analizezi situația, cauți soluții și ai încredere că indiferent ce se va întâmpla, toate lucrurile vor lucra împreună spre bine. Răbdarea este esențială. Semeni semințele. Uzi semănătura. Aștepți recolta. Si, mai ales, când dai de un obstacol nu faci ceva nesăbuit. Nu dai cu capul în el. Nu te întorci înapoi înfrânt. Ci cauți cea mai bună soluție, în timp ce ai încrederea că fiecare obstacol servește unui scop.”

“Dacă ajungem să ne construim imaginea de sine pe părerea oamenilor sau dacă ne comparăm frenetic cu alții devenim extrem de vulnerabili sau adoptăm o mentalitate de victimă. Când nu ești dispus să te accepți pe tine însuți, devii automat mai puțin dispus să ii accepți pe alții, ceea ce … duce la singurătate și izolare.”

“Când te judeci aspru sau faci prea multe presiuni asupra ta, începi să ii judeci și pe ceilalți. Dacă te iubești și te accepți așa cum te iubește Dumnezeu, ți se deschide ușa spre un sentiment mult mai profund al păcii și împlinirii.”

“In loc să te concentrezi doar asupra imperfecțiunilor, nereușitelor, greșelilor tale, concentrează-te asupra binecuvântărilor și a contribuției pe care ți-o poți aduce la viaţa celor din jurul tău – fie că este vorba de talent, cunoștințe, mod de gândire, creativitate, muncă fizică sau incurajare. Nu trebuie să te conformezi așteptărilor nimănui. Îți poți definii propria versiune a perfecțiunii.”

“Dacă nu te accepți așa cum ești, nu doar că te vei distruge singur, dar te vei și izola de ceilalți oameni.”

“Când ești rănit, ridici ziduri în spatele cărora cauți să te ascunzi pentru a nu fi rănit din nou, dar nu poți construi un zid interior în jurul inimii tale. Dacă … te accepți pe tine însuți așa cum ești, ținând seama de întreaga ta frumusețe interioară și exterioară, oamenii vor fi atrași de tine și vor descoperi și ei frumusețea ta.”

“Uneori, suntem singurii vinovați pentru problemele minore care se acutizează – noi suntem cei care le dăm mult prea multă atenție. Cu toții suntem ființe umane perfect imperfect, unii poate mai mult decât alții, dar fiecare are defectele și punctele lui slabe. Este important să nu iei fiecare mic rid sau neg prea în serios, fiindcă într-o zi chiar vei avea ceva serios de care să te plângi, și atunci ce vei face? Fii gata să te amuzi de micile cucuie sau umflături pe care ți le crește viaţa în vârful capului sau pe nas!”

“… adevărata frumusețe este în ochii – și atingerea – celui care privește, iar ceea ce este în exterior nu este nici pe departe atât de important ca ceea ce este în interior.”

“In loc să te concentrezi asupra durerii din tine, încearcă să alini durerea altcuiva.”

“Dacă nu îți poți rezolva propriile probleme, încearcă să fii soluția la problemele altcuiva.”

“Prin schimbarea atitudinii, ne putem schimba viaţa. ” William James, psiholog.

“Există o putere reală în controlarea atitudinii, cu scopul de a contracara diferite stări afective și de a stopa acele comportamente ce pot reprezenta un pericol în calea trăirii unei vieți fără limite.”

“Indiferent dacă conștientizezi sau nu, tu privești lumea prin propriile tale perspective sau atitudini unice, bazate pe convingerile tale cu privire la ceea ce este bine sau rău, corect sau incorect, drept sau nedrept. Deciziile și acțiunile tale se bazează pe acele atitudini, așa că, dacă felul tău de a fi nu este cel mai potrivit, ai puterea să îți ajustezi atitudinea și să îți schimbi viaţa.”

“Ai întâlnit vreodată o persoană fericită, împlinită și plină de succes, dar plină de pesimism? … o atitudine optimistă te ajută să îți controlezi emoțiile. Pesimismul îți slăbește voința și permite ca stările tale emoționale să preia controlul asupra acțiunilor tale. In schimb, adoptând o perspectivă optimistă, îți vei putea ajusta atitudinea pentru a întoarce în bine situațiile rele. … deși nu poți schimba întotdeauna împrejurările în care te afli, poți schimba modul în care le privești.”

“Când îngădui ca împrejurările ce se află în afara controlului tău să îți determine atitudinea și acțiunile, riști să te înscrii într-un sir “lung” de decizii pripite și concluzii greșite, să reacționezi exagerat, să renunți prea repede și să pierzi acele ocazii ce apar întotdeauna tocmai atunci când ai impresia că viaţa nu va deveni niciodată mai bună.”

“Pesimismul și negativismul te vor împiedica mereu să te ridici deasupra împrejurărilor în care te afli. De aceea, când simți că fierbi pe dinăuntru din cauza unor gânduri negativiste, oprește-le și înlocuiește-le cu un dialog interior mai pozitiv și mai încurajator.”

“Uneori, cea mai bună metodă de a ieși dintr-o fundătură sau de a trece peste un obstacol este să faci ca viaţa ta sau a altora să fie mai bună. Socrate a spus: Cel care vrea să urnească lumea, să se urnească mai întâi pe sine.

Nimeni nu știe ce-i rezervă viaţa … dar nu-i greu să fii curajos când știi că Dumnezeu este Cel care îți dă curajul.” Carson Leslie, speaker motivațional

“Un om curajos nu este cel care simte teamă, ci cel care o biruiește.” Nelson Mandela, primul președinte al Africii de Sud (1994-1999) ales prin vot universal

“Nu poți trăi o viaţă împlinită care să exprime pe deplin binecuvântările ce le ai dacă deciziile tale sunt controlate de teamă.”

“Teamă te va împiedica să înaintezi și nu te va lăsa să devii cine vrei să fii.”

“Nu spuneți niciodată, niciodată. Fiindcă limitele, la fel ca temerile sunt adesea o simplă iluzie.” Michael Jordan, baschetbalist

“Ridică-te deasupra temerilor sau folosește-te de ele.”

“Nu te poți bucura de o viaţă împlinită dacă ești paralizat de teamă ca s-ar putea întâmpla ceva într-o zi, undeva, cumva.”

“Visează lucruri mari și nu lăsa niciodată ca teama să te împiedice să cauți realizarea visurilor tale. Alege viaţa pe care vrei să o trăiești și trăiește-o.”

“Proverb japonez: cazi de șapte ori, ridică-te de opt.”

“Ceea ce trebuie să ne amintim cu toții este că viaţa nu-i un test cu două posibilități: admis / respins. Ci este un proces de încercări și multe nereușite. Cei care reușesc în viaţă sunt cei care după ce dau cu capul de pământ se saltă mai sus, considerând că nereușitele lor sunt niște experiențe temporare cu potențial de învățare.”

“Succesul este capacitatea de a merge mai departe de la o greșeală la următoarea, fără a pierde din entuziasm.” Winston Churchill, prim-ministru Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial

”Niciodată să nu consideri că greșelile tale sunt finale, niciodată să nu le echivalezi cu moartea sau procesul morții, fiindcă realitatea este că prin luptele și strădaniile tale, tu experimentezi viaţa. Problemele cu care ne confruntăm ne ajută să devenim mai puternici, mai buni și mai pregătiți pentru succes.”

“Putem fi cei mai severi critici ai noștri. Însă … odată ce accepți că perfecțiunea este doar un obiectiv, nu mai este atât de greu să accepți greșeala. Fiecare pas greșit este … o alta lecție învățată, o altă ocazie de a face mai bine data viitoare.”

“Ceea ce nu te distruge te poate face mai puternic, mai conștiincios, mai creativ și mai hotărât să-ți urmărești visurile. Probabil că vrei să reușești cât mai repede în ceea ce ți-ai propus, și asta nu este nimic rău, dar și răbdarea este o virtute, iar greșeala va dezvolta cu siguranță această trăsătură în tine. Crede-mă, am învățat că agenda mea nu este neapărat în agenda zilnică a lui Dumnezeu. El are propria Lui linie a timpului, și noi toți trebuie să așteptăm ca ea să se desfășoare după voia Lui.”

“Fiecare încercare nereușită este un alt pas înainte.” Thomas Alva Edison, inventator American (becul, telefonul etc.)

“Succesul nu vine fără durere. … eșecurile fac parte din darul vieții.”

“Dacă te prăbușești când ești confruntat cu schimbările inevitabile pe care le aduce viaţa, nu vei înainta niciodată.”

“Dezvoltarea unei relații este asemănătoare deschiderii unui cont de economii. Nu te poți aștepta la nimic dacă nu pui nimic în acel cont.”

“Un scop bine definit, speranțe înalte, o credință statornică, acceptare de sine, o atitudine pozitivă, temeritate (îndrăzneală mare, cutezanță), optimism și măiestria de a gestiona schimbarea îți sunt de mare folos, dar nimeni nu-și poate atinge visul singur.”

“Dumnezeu ți-a dat doar o gură, însă două urechi; prin urmare, trebuie să asculți de două ori mai mult decât vorbești.”

“Pentru a intra cu adevărat în legătură cu interlocutorul tău, trebuie sa iei în considerare sentimentul din spatele cuvintelor, nu doar cuvintele în sine. … femeile sunt mult mai intuitive decât bărbații care tind să fie mai literali, dând atenție mai mult cuvintelor, decât sentimentelor.”

“In majoritatea locurilor, râgâitul este considerat culmea vulgarității, dar în unele locuri, un râgâit zgomotos este considerat un compliment pentru bucătar. Menționarea unor vechi conflicte, a unor subiecte politice și, în unele cazuri, chiar a religiei poate duce la neplăceri. – Tine de bunele maniere.”

“Ascultarea este cea mai valoroasă deprindere pentru a te conecta cu ceilalți.”

Biblia spune: “Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă, cine caută găsește și celui ce bate i se va deschide.” Matei 7:7-8

“Să ceri cuiva ajutorul nu este un semn de slăbiciune.”

“… adevăratele obstacole din viaţă sunt cele pe care ni le ridicăm noi înșine.”

“Motivul pentru care atâția oameni nu ajung nicăieri în viaţă este că atunci când ocazia prielnică le bate la ușă, ei sunt în curtea din spate, cautând trifoi cu patru foi.” Walter Chrysler, întemeietorul companiei de automobile Chrysler

“Dacă ești arogant sau plângăreț, nu te aștepta să primești o invitație la dans. Crede în tine însuți. Crede în valoarea pe care o ai în această lume. Dacă te simți nevrednic de aripi, nu te vei ridica niciodată de la sol.”

“Ocaziile prielnice sunt adesea trecute cu vederea pentru că sunt îmbrăcate în salopetă și arată a muncă.” Thomas Alva Edison, inventator American (becul, telefonul etc.)

“Imperfecțiunea este frumoasă, nebunia este genială. Este mai bine să fi ridicol decât plictisitor.”

“A face ceea ce îți place poate părea ridicol pentru cei care nu îți împărtășesc viziunea sau pasiunea. Nu poți lăsa ca derâderea lor să te deposedeze de visul tău.”

Pe curând!

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Carti și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Viața fără limite – Nick Vujicik

 1. Bună, mă întrebam dacă pot lăsa nişte ❤ 🙂 💓🦋🤗🌈☔️🌸 ❤ 🙂 în loc de un comentariu !?!? Şi uite că pot 😛 !!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.