Topul celor mai bune seriale

Salutare dragii mei

Contrar filmelor despre care am vorbit într-un articol trecut, serialele le-am departajat în două categorii: seriale care nu mi-au plăcut și seriale care mi-au plăcut.

In prima categorie intră serialele, așa-zise, comice (sau sitcom-urile, cum i se mai zice) care au în fundal un râs pe care … pe mine mai mult mă enervează. Ca de ex.: nu mi-a plăcut deloc serialul Senfield, ori Friends. Cu tot respectul pentru Jennifer Aniston care este o actriță foarte bună și foarte frumoasă pentru vârsta ei și care este una din actrițele mele preferate … Nu mi-a plăcut serialul deloc.

Dacă mie îmi vine să râd, râd și fără să mă forțezi, dacă nu, nu râd și cu asta, basta! Nu văd logica acelui râs de fundal.

Tot în categoria serialelor care nu mi-au plăcut intră serialele cu doctori (Anatomia lui Grey) și serialele politice. Mă plictisesc. Doar doi “doctori” mi-au plăcut și anume Doctor House, datorită sarcasmului personajului principal și Dr. Quinn. Plus câteva telenovele. M-au atras la ele costumele și perioada aceea de epocă. Astea noi mă plictisesc și ele.

Seriale romanești nu prea urmăresc pentru ca nu le înțeleg. De multe ori am impresia ca actorii au prune în gura. Cu tot respectul pentru ei. Ori eu am surzit? Doar doua seriale am urmărit. Unu din seriale este recent apărut.

In cele ce urmează am făcut o listă aleatorie al serialelor și telenovelelor care mi-au plăcut și care merită a fi amintite, sau reamintite în caz ca le-ați văzut deja.

 1. Dr. House (2004) – Regia: Deran Sarafian, Daniel Sackheim și David Straiton. Cu Hugh Laurie și Jennifer Morrison. Produs în SUA. Serialul are 8 sezoane și urmărește povestea doctorului Gregory House, un medic strălucit, specializat în diagnosticări și în boli rare, dar care este lipsit de orice maniere. Plus de asta, poartă un baston tot timpul care îi subliniază și mai mult atitudinea brutală. Merge foarte greu datorita unei probleme la un picior. Insa, are o gândire neconvențională și instincte fără cusur care îi aduc respect din partea tuturor celor care îl cunosc. Acolo unde colegii lui nu găsesc soluții, ca un adevarat anchetator de poliție, dr. House descoperă în corpul pacienților săi sursa răului.             
 2. Dr. Quinn (1993) – Regia: Gwen Arner, Alan J. Levi și Jerry London. Cu Jane Seymour în rolul doctoriței Michaela Quinn. Serialul este producție americană, are 6 sezoane și relatează aventurile unei doctorițe care a studiat la Harvard, dar a renunțat la luxul din Boston pentru a practica medicina în orășelul Colorado Springs, din Vestul Sălbatic. Acolo, reușește cu timpul să câștige încrederea orășenilor, afecțiunea celor trei copii adoptați de ea și inima lui Byron Sully (Joe Lando). Acțiunea se petrece după Războiul Civil din America.                                                         
 3. Smallville (2001) – Regia: Alfred Gough, Turi Meyer și Tim Scanlan. Cu Jensen Ackles în rolul lui Superman în adolescență, Kristin Kreuk în rolul primei sale iubiri (Lana Lang) și Erica Durance în rolul lui Lois Lane (iubita de mai târziu). Serialul este produs în America și are 10 sezoane. Acțiunea se petrece în orășelul fictiv Smallville. Aici, Clark Kent își descoperă adevărata identitate și învață sa își stăpânească puterile. Se îndrăgostește pentru prima data și tot aici învață cine ii sunt adevărații prieteni. Te va captiva de la primele episoade. Asta dacă îți plac serialele cu supereroi.
 4. Lois & Clark (1993) – Regia: Philip Sgriccia, Randall Zisk și Alan J. Levi. Cu Dean Cain și Teri Hatcher. Serialul este produs în America, are 4 sezoane și prezintă continuarea serialului Smallvile, să zic așa. … Aici, acțiunea se petrece în metropola New York-ului, iar Clark Kent (Dean Cain) se îndrăgostește de Lois Lane (Teri Hatcher), se angajează ca ziarist la The Daily Planet și își asumă rolul secret de Superman.
 5. Dracula (2013) – Regia: Andy Goddard, Steve Shill și Brian Kelly. Are un singur sezon din păcate și este produs în SUA. In rolul lui Alexander Grayson / Dracula joaca frumosul Jonathan Rhys Meyers. Este foarte diferită de povestea originală, dar la fel de palpitantă ca și originala.  … Aici regizorii îl prezintă pe Dracula drept un afacerist, pe nume Alexander Grayson, dornic să aducă în orașul victorian (Londra) știința modernă. În realitate, el caută însă să le vină de hac celor care au îndrăznit să îl trădeze în urmă cu câteva sute de ani și să ii omoare soția iubită. Pe măsură ce planurile lui sunt aproape de a fi realizate, se îndrăgostește nebunește de o femeie care pare a fi reîncarnarea fostei sale soții decedate.  
 6. Muschetarii (2014) – Regia: Toby Haynes, Saul Metzstein și Richard Clark. Cu Tom Burke (Athos), Santiago Cabrera (Aramis), Howard Charles (Porthos) și Luke Pasqualino (D’artagnan). Are 3 sezoane și este produs în Marea Britanie. Povestea este plasată pe străzile Parisului din secolul al 17-lea și oferă o abordare contemporană a poveștii clasice despre un grup de soldați bine instruiți care au ca scop protejarea regelui și a țării. Actorii sunt frumoși, iar acțiunea reușește să te captiveze de la primele episoade. 
 7. Farmece (1998) – Regia: Constance M. Burge. Produs în SUA. Cu Alyssa Milano, Shannen Doherty, Brian Krause, Holly Marie Combs, Rose McGowan. Are 8 sezoane și prezintă povestea a trei surori, vrăjitoare bune, care lupta împotriva răului. … Din 2018 a apărut o readaptare la serial, cu Madeleine Mantock, Melonie Diaz, Sarah Jeffery și Rupert Evans. In regia lui Brad Silberling și Gina Rodriguez. Serialul este produs tot în SUA. Este cam aceeași chestie, dar cu alte personaje, puteri și decoruri.          
 8. Dinastia Tudorilor (2007) – Regia: Steve Shill. Cu Jonathan Rhys Meyers în rolul regelui Henry VIII al Angliei, Natalie Dormer în rolul celei de a doua soții, Anne Boleyn, Peter O’Toole în rolul Papei Paul III și Sam Neill în rolul Cardinalului Thomas Wolsey. Serialul are 4 sezoane și prezintă viata tumultuoasa a regelui Henry VIII al Angliei, de la moartea fratelui mai mare și pana la moartea lui. Regele Henry VIII al Angliei este primul și cred ca singurul rege din istorie care a avut cinci soții. Un serial foarte bun, care te va captiva de la primele episoade. Produs în Marea Britanie.   
 9. Frumoasa și bestia (2012) – Regia: Steven A. Adelson, Rick Bota și Kevin Fair. Cu Kristin Kreuk și Jay Ryan în rolurile principale. Serialul este produs în SUA și are 4 sezoane. Prezintă o poveste de dragoste diferita de cea originala, dar care păstrează aceeași esență: iubirea dintre o femeie frumoasa, inteligentă și pragmatică, Catherine Chandler (Kristin Kreuk), detectivă la omucideri și un bărbat atrăgător, fost medic și soldat, Vincent Keller (Jay Ryan), care, la furie, devine o adevărată bestie, incontrolabilă și înzestrată cu o forță fenomenală și cu simțuri ascuțite. În ciuda obstacolelor dintre ei, cei doi se îndrăgostesc iremediabil.          beauty-and-the-beast-915843l
 10. Regii blestemați (2005) – Regia: Josée Dayan. Cu Gérard Depardieu, Jeanne Moreau, Claude Rich, Line Renaud, Marie de Villepin, Hugues Dalmagro. Producție franceza. Dupa romanele istorice ale lui Maurice Druon. … La începutul anilor 1 300, visteria Franței este goala! Regele Filip cel Frumos decide preluarea averilor cavalerilor templieri. Impreuna cu sfetnicul regal, țes în jurul conducătorului – Jacques de Molay (Gérard Depardieu), intrigi, minciuni și acuzații. Ca urmare, conducătorii cavalerilor sunt condamnați și arși pe rug. Pradă flăcărilor, ei blestemă regii. După moartea lor, istoria Franței cunoaște una dintre cele mai dramatice perioade: jumătate de secol de intrigi politice, crime, trădări, războaie și foamete, care au culminat cu Războiul de 100 ani. … Pe lângă locațiile din Franța, părți bune din această ecranizare au fost filmate în România, în Cetatea Făgărașului și la Castelul Corvinilor (sau Huniazilor) din Hunedoara. Are cinci episoade.                  les-rois-maudits-888440l
 11. Mândrie și prejudecată (1995) – este un mini serial produs în SUA și format din sase episoade. După romanul omonim a lui Jane Austen. Regia: Simon Langton. Colin Firth și Jennifer Ehle în rolurile principale.  … Povestea cred ca o știe toată lumea și nu mai are nevoie de nici o prezentare. Serialul este mult mai detaliat fata de filmul din 2005, cu Keira Knightley și Matthew Macfadyen, dar la fel de frumos ca acela.                                pride-and-prejudice-248505l
 12. Emma (2009) – este un mini serial produs în Marea Britanie și format din patru episoade. Regia: Jim O’Hanlon. Cu Romola Garai (Emma), Michael Gambon (tatăl Emmei) și Jonny Lee Miller (dl. Knightley) în rolurile principale. Dupa romanul omonim a lui Jane Austen. … Emma este o fata înstărită de la țara care se joaca de-a pețitoarea. Asta pana în ziua în care realizează cât de mult greșește cautând altora inimi potrivite.                    emma-898088l-1600x1200-n-3f0e6469
 13. Nord și Sud (1985) – Regia: Richard T. Heffron. Cu Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Elizabeth Taylor. Serialul este produs în SUA, are 3 sezoane și este adaptarea romanului omonim a lui John Jakes. … Serialul prezintă povestea prieteniei dintre George Hazard (James Read) și Orry Main (Patrick Swayze), care s-au cunoscut la West Point, o academie militara pentru viitorii soldați. George provine dintr-o familie înstărită din Pennsylvania, iar Orry vine din Sud, unde familia sa deține o plantație și sclavi. Acțiunea serialului se petrece înainte, în timpul și după Războiul Civil, când prietenia celor doi este pusă la grea încercare din cauza diferențelor de mentalitate dintre Nord și Sud și a tensiunilor sociale ce se află într-o continuă creștere. … Exista și o varianta britanica, din 2004, scrisa de Elizabeth Gaskell și regizat de Brian Percival. Cu Richard Armitage și Anna Maxwell Martin în rolurile principale. Serialul prezintă o poveste de dragoste, desfășurată pe fundalul frământărilor din societatea industriala a Angliei victoriene. Are un singur sezon.   
 14. Geniul (2017 și 2018) – Regia: James Hawes, Kevin Hooks și Minkie Spiro. Produs în SUA și distribuit de National Geographic Channel. Cu Johnny Flynn și Geoffrey Rush în sezonul unu, în rolurile lui Einstein. Iar Antonio Banderas și Alex Rich în rolurile lui Picasso, în sezonul doi. … Primul sezon prezintă viata fizicianului Albert Einstein. Al doilea sezon prezintă viata și opera pictorului Pablo Picasso.                                               
 15. Robin Hood (2006) – Regia: Matthew Evans, Graeme Harper și Declan O’Dwyer. Cu Jonas Armstrong, Gordon Kennedy și Lucy Griffiths. Serialul este produs în Marea Britanie și are 3 sezoane. Povestea în sine o știe toți. Nu are batalii spectaculoase sau detalii în plus. Are o poveste captivantă, cu personaje inteligente și amuzante. Plus peisaje frumoase și actori frumoși.
 16. Legenda căutătorului (2008) – Regia: Mark Beesley și Michael Hurst. Cu Bridget Regan, Craig Horner, Bruce Spence și Craig Parker. Dupa romanele fantastice ale scriitorului Terry Goodkind, intitulat „Sabia adevărului” (The Sword of Truth). Serialul este produs în SUA și are 2 sezoane. … Richard Cypher (Craig Horner) fost vânător, se trezește azvârlit într-o aventură epică, alături de frumoasa preoteasa Kahlan Amnell (Bridget Regan) și de excentricul vrăjitor Zeddicus Zu’l Zorander (Bruce Spence). Ei trebuie sa îl învingă pe maleficul Darken Rahl (Craig Parker) de la gestul nebunesc de a dezlănțui asupra lumii o putere străveche și înfiorătoare.                       
 17. Prison break (2005) – Regia: Bryan Spicer, Bobby Roth și Greg Yaitanes. Cu Dominic Purcell și Wentworth Miller în rolurile principale. Serialul are 6 sezoane, este produs în SUA și prezintă povestea intrigantă a unui arhitect, Michael Scofield (Wentworth Miller), care își înscenează jaful unei bănci pentru a ajunge în aceeași închisoare în care se află fratele său mai mare, Lincoln Burrows (Dominic Purcell). Acesta a fost condamnat în cazul unei crime pe care nu a comis-o și își așteaptă rândul pentru scaunul electric. Ambii sunt închiși acun în penitenciarul de maxima siguranță, Fox River. Dupa condamnare, Michael pune însă în aplicare un plan elaborat de evadare pentru el și fratele sau. Povestea se complică atunci când la mijloc intervin interese financiare și politice, dar și conspirații guvernamentale.   
 18. Jurnalul vampirilor (2009) – Regia: Marcos Siega. Cu Nina Dobrev, Paul Wesley și Ian Somerhalder. Serialul este o adaptare a romanelor cu același nume a autorilor  Smith L. J. și Aubrey Clark. Este produs în SUA și are 8 sezoane. … Serialul prezintă „peripețiile” unui triunghi amoros format din seducători vampiri, frați la origine, Ștefan (Paul Wesley) și Damon (Ian Somerhalder) și frumoasa Elena (Nina Dobrev). Un serial captivant care te va prinde de la primele episoade.                                         
 19. Originalii (2013) – Regia: Chris Grismer. Cu Daniel Gillies, Joseph Morgan, Claire Holt, Nathaniel Buzolic, Riley Voelkel, Charles Michael Davis și Phoebe Tonkin. Este produs în SUA și are 5 sezoane. … The Originals (Originalii) este un spin-off al serialului The Vampire Diaries (Jurnalul Vampirilor) și urmărește viața primilor patru vampiri din istorie în orășelul New Orleans. Aceștia sunt familia Mikaelson: fratele mai mare, Elijah (Daniel Gillies); urmat de hibridul Nicholaus sau prescurtat Klaus (Joseph Morgan), jumate vampir – jumate vârcolac; Rebekah (Claire Holt) și fratele mai mic Kol (Nathaniel Buzolic). … Serialul are o întreagă pleiada de intrigi, cu multe răsturnări de situație care te va tine în suspans pana la sfârșit. Asta dacă va plac serialele cu vampiri și vârcolaci.                         
 20. Vânătoarea de comori (1999) – Regia: Paolo Barzman și John Bell. Cu Tia Carrere și Christien Anholt în rolul aventurierilor Sidney Fox și Nigel Bailey. Serialul este produs în SUA, are 3 sezoane și prezintă aventurile profesoarei de istorie, Sidney Fox (Tia Carrere) și a asistentului ei, Nigel Bailey (Christien Anholt). Un tip neîndemânatic, dar foarte inteligent. În fiecare episod, cei doi pleacă în câte o expediție în jurul lumii unde descoperă noi artefacte.                                                                                         
 21. Bibliotecarii (2014) – Regia: Jonathan Frakes și Dean Devlin. Cu Noah Wyle, John Larroquette, Lindy Booth. Serialul are 4 sezoane și este produs în SUA. … Serialul Bibliotecarii are în centru o organizație antică ascunsă sub Biblioteca Publică Metropolitană din New York. Echipa ei protejează lumea de realitatea magică și secretă care ne înconjoară, rezolvând mistere imposibile, luptând cu amenințările supranaturale și recuperând artefacte puternice din întreaga lume. Doar cineva cu priceperi speciale poate aduna și proteja aceste artefacte și, mai important, sa se asigure că nu cad în mâini greșite. Printre obiectele păstrate în Bibliotecă se află Lancea Sfântă, Potirul Sfânt, Chivotul Legământului și Excalibur.                                                      
 22. Ben-Hur (2010) – Regia: Steve Shill. Cu Joseph Morgan, Stephen Campbell Moore, Kristin Kreuk, Emily VanCamp și Alex Kingston. Este adaptarea romanului omonim scris de Lew Wallace. Are un singur sezon. Este produs în Marea Britanie, Canada, Spania și Germania. … Acțiunea se petrece în perioada biblica a veniri lui Isus pe pământ și este povestea unui tânăr, pe nume Ben Hur (Joseph Morgan), ce dorește sa-și răzbune nedreptatea care i s-a făcut. Insa, pana la finalul serialului, el reușește sa își găsească pacea sufleteasca iertându-și prietenul din copilărie, devenit intre timp dușman. 
 23. Urzeala tronurilor (2011) – Regia: Brian Kirk, Daniel Minahan și Timothy Van Patten. Cu Isaac Hempstead Wright, Sean Bean, Lena Headey, Emilia Clarke, Natalie Dormer. Serialul este inspirat de seria de romane scrisă de George R. R. Martin, „A Song of Ice and Fire”. Are 8 sezoane și este produs în SUA. … În cele Șapte Regate din Westeros, cel ce controlează Tronul de Fier are puteri nebănuite și serialul se concentrează pe măreția și decăderea câtorva familii ce vor putere cu orice preț. E o poveste a duplicităților și a trădărilor, a nobililor și a onoarei, a cuceririlor și a triumfului. Nu este pentru orișicine.                                                                             
 24. Merlin (2008) – Regia: James Hawes. Cu Colin Morgan, Bradley James, Anthony Stewart Head, John Hurt. Are 5 sezoane și este produs în Marea Britanie. … Serialul prezintă povestea tânărului vrăjitor, Merlin (Colin Morgan) și a tânărului sau stăpân, Arthur (Bradley James), viitorul rege al Camelotului. In acea perioada, tatăl său, regele Uther Pendragon (Anthony Stewart Head) a interzis magia, supărat pe faptul ca soția lui a murit la nașterea fiului lor și nimeni nu a putut face nimic pentru a o salva. Asa ca, tânărul servitor Merlin trebuie sa învețe pe ascuns sa își stăpânească puterile, salvându-l de multe ori pe Arthur, fără ca stăpânii lui sa știe. Împreună, Merlin și Arthur cunosc personaje legendare și învață sa aibe încredere unu în celalalt, suportând în același timp toate consecințele greșelilor comise. Este un serial care merita văzut. Dacă va plac legendele.
 25. A fost odată ca niciodată (2011) – Regia: Dean White, Ralph Hemecker și Milan Cheylov. Cu Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Emilie de Ravin, Robert Carlyle, Sean Maguire, Colin O’Donoghue, Jared Gilmore, Jennifer Morrison. Are 7 sezoane este produs în SUA. Regizorii au luat toate basmele și poveștile lumii, le-au amestecat bine și a ieșit un serial destul de frumos despre familie, prietenie, curaj, magie, speranță, etc. In el o veți reîntâlni pe Alba ca Zăpada (Ginnifer Goodwin), Fat-Frumos (Josh Dallas), Regina cea Rea (Lana Parrilla), Belle (din Frumoasa și Bestia, Emilie de Ravin), Bestia (Robert Carlyle), Robin Hood (Sean Maguire), Capitanul Hook (Colin O’Donoghue) etc. având nume diferite, înfățișări diferite și ocupații diferite, trăind liniștiți în orășelul fictiv Storybrooke din Maine. Atunci când Emma Swan (Jennifer Morrison) chemat de fiul ei abandonat la naștere, Hrenry (Jared Gilmore), vine în oraș cu speranța de a reînnoda relația cu fiul ei și de a-și răscumpăra greșelile, lucrurile încep sa se complice și poveștile prind viata. Un serial numai bun de văzut în familie. 
 26. Cititorii de oase (2005) – Regia: Tony Wharmby. Cu David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T. J. Thyne. Are 12 sezoane și este produs în SUA. … Serialul este unu polițist, din timpurile noastre și ii prezintă pe agentul FBI, Seely Booth (David Boreanaz) și pe antropologul dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) rezolvând diferite cazuri de crime. Ea împreună cu echipa ei poate sa identifice victimele moarte de mult timp și descompuse, după structura oaselor. Iar el, pe baza acestor lucruri, cauta criminalii și ii arestează. Insa, pe parcursul acestor investigații, cei doi întâmpină o mulțime de probleme și piedici cum ar fi birocrația, corupția sau lipsa cooperării. … Este un serial foarte interesant, cu replici foarte bine structurate.                                                                          
 27. Buffy, spaima vampirilor (1997) – Regia: Joss Whedon, David Grossman și James A. Contner. Cu Sarah Michelle Gellar, David Boreanaz, Alyson Hannigan, Nicholas Brendon, Anthony Head, Charisma Carpenter, Shane West, Wentworth Miller. Serialul are 7 sezoane și este produs în SUA. Buffy a fost primul serial cu vampiri pe care l-am văzut și care mi-a plăcut. Serialul este continuarea filmului din 1992 și spune povestea adolescentei, Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar), proaspăt mutata în orășelul Sunnydale, împreună cu mama sa. Aici, ea își formează propria echipa de lupta împotriva vampirilor, se îndrăgostește de frumosul vampir Angel (David Boreanaz) și încearcă sa își continue viata în limite normale.         
 28. Psihologia minciunii (2009) – Regia: Lesli Linka Glatter, Tim Hunter (I) și Arvin Brown. Cu Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund. Serialul are trei sezoane și este făcut în SUA. … Personajul principal este doctorul Cal Lightman (Tim Roth) care, ajutat de colegii săi, dr. Gillian Foster (Kelli Williams) și Ria Torres (Monica Raymund), detectează minciunile și înșelăciunile oamenilor, analizând limbajul corpului și microexpresiile. Toate acestea în favoarea clienților săi. Pe parcursul episoadelor, echipa rezolvă diferite cazuri, de la crime la cazuri nu atât de grave.               
 29. Călători în preistorie (2007) – Regia: Matthew Thompson, Nick Murphy și Tony Mitchell. Cu Douglas Henshall, Andrew Lee Potts. Are 5 sezoane și este produs în Marea Britanie. … Investigând urmele lăsate de un animal misterios, zoologul Nick Cutter (Douglas Henshall) și echipa lui descoperă o serie de anomalii. Când prin falia temporală încep să năvălească tot felul de creaturi preistorice, care amenință să devasteze Londra, oamenii de știință sunt nevoiți să le trimită înapoi în timpul lor. … Canadienii au încercat sa preia serialul cred, păstrând un singur personaj, Connor Temple (Andrew Lee Potts) și aceeași idee, „vânătoarea de dinozauri și monștri preistorici”, numind-o „Călători în preistorie: O nouă lume„. Evan Cross (Niall Matter) încearcă sa afle ce s-a întâmplat cu soția sa, luându-se după urma pe care a lăsat-o în urma. Asa afla despre existenta unor portaluri dintre trecut și prezent, pe unde pot călători atât dinozaurii cât și oamenii. Are un singur sezon. … Sunt seriale foarte faine, cu multe efecte speciale. Păcat ca nu au mai continuat ideea cu primul serial.      
 30. Mesaje de dincolo (2005) – Regia: John Gray, Eric Laneuville și Ian Sander. Cu Jennifer Love Hewitt în rolul principal. Are 5 sezoane și este produs în SUA. … De mică, Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) are abilitatea de a vedea și de a intra în contact cu spiritele morților. Prin acest dar, moștenit de la bunica sa, Melinda împreună cu soțul său, Jim, care este paramedic, și prietena sa Andrea, cu care conduce un magazin de antichități, ajută spiritele rămase prizoniere în lumea celor vii sa își găsească pacea.
 31. Hercules (1994) – Regia: Bruce Campbell și Charlie Haskell. Cu Kevin Sorbo și Michael Hurst. Are 6 sezoane și este produs în SUA. … Serialul prezintă aventurile lui Hercules (Kevin Sorbo) și a bunului sau prieten, Iolau (Michael Hurst). In fiecare episod cei doi încearcă sa-i ajute pe cei ce au nevoie de ajutor, depășind obstacole și înfruntând creaturi mitologice. … Au apărut multi Hercules intre timp, dar pentru mine va rămâne un singur Hercules. Cel interpretat de Kevin Sorbo. … Nici varianta tânără a lui Hercules din 1998, interpretat prima oara de Ian Bohen și apoi de Ryan Gosling nu este rea. Serialul este regizat de T. J. Scott. Are 44 de episoade și este produs în SUA.                                                               
 32. Xena: Prințesa războinică (1995) – Regia: Mark Beesley și Eric Brevig. Cu Lucy Lawless și Renée O’Connor în rolurile principale. Are 6 sezoane și este produs în SUA. … Serialul prezintă aventurile celor doua prietene foarte bune: prima este o luptătoare neînfricată pe nume Xena (Lucy Lawless), o excelenta cunoscătoare a artelor martiale și a armelor. Iar cea de-a doua este Gabrielle (Renee O’Connor), cea buna de gura și de condei. Cele doua formează un duo imbatabil, căruia nu-i rezista nici un bărbat, fie el zeu sau muritor de rând, încercând sa ii ajute pe toți cei ce au nevoie, depășind obstacole și înfruntând creaturi mitologice. 
 33. Andromeda (2000) – Regia: Jorge Montesi. Cu Kevin Sorbo, Lexa Doig, Steve Bacic, Laura Bertram, Lisa Ryder, Gordon Michael Woolvett. Are 5 sezoane și este produs în SUA. Acțiunea se desfășoară într-un colț îndepărtat de univers și îl are în rolul principal pe Kevin Sorbo (Hercules). Scenariul are la bază ideile cunoscutului producător și scenarist Gene Roddenberry, „părintele” celebrului Star Trek. Kevin Sorbo este Căpitanul Dylan Hunt, un umanoid de pe Tarn-Vedra, care comandă Andromed Ascendant, o navă stelară cu conștiință. La începutul serialului, Dylan și nava sa sunt prinși într-o gaură neagră. Reușind să iasă 300 de ani mai târziu, dar într-o lume total diferită de cea cunoscută de el, Dylan și noul său echipaj își propun să restabilească Commonwealth-ul. O dată misiunea îndeplinită, Dylan și echipajul lui trebuie să descopere ce rol vor juca în acest nou univers, toate acestea în timp ce explorează spațiul.
 34. Crusoe (2008) – Regia: Duane Clark. Cu Philip Winchester, Anna Walton, Sam Neill, Sean Bean, Tongayi Chirisa. Are un singur sezon și este produs în SUA. … Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care naufragiază pe o insulă, unde va petrece 28 de ani. Aici, Crusoe și prietenul său, pe care l-a salvat din mâinile canibalilor, trebuie să își folosească inteligența pentru a supraviețui pe insulă, unde canibalii, furtunile cu fulgere, mercenarii și animalele sălbatice îi pot ucide oricând. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile.    
 35. O lume dispărută (1999) – Regia: Colin Budds, Catherine Millar și Michael Offer. Cu Jennifer O’Dell, Rachel Blakely, Peter McCauley, David Orth, William Snow, Lara Cox și Michael Sinelnikoff. Are 3 sezoane și este produs în Australia, Canada și Noua Zeelanda. Realizat după romanul „O lume pierduta” a lui Sir Arthur Conan Doyle, serialul propune o incursiune într-o lume preistorica, magică, dar și terifiantă, în care oamenii trebuie să lupte pentru a supraviețui și să-și înfrunte în permanență spaimele.
 36. Shogun (1980) – Regia: Jerry London. Cu Richard Chamberlain, Yoko Shimada și Toshiro Mifune. Are cinci episoade. Este făcut în SUA. Dupa adaptarea romanului omonim al lui James Clavell. Acțiunea se petrece în Japonia secolului XVII și reda confruntările culturii europene cu cea japoneza, reprezentând o veritabila sursa de informații în ceea ce privește limba și civilizația nipona. Toate acestea se întâmplă pe fundalul unei iubiri pătimașe dintre căpitanul britanic John Blackhorne (Richard Chamberlain) și doamna Mariko (Yoko Shimada), traducătoarea viitorului Shogun, Toranaga (Toshiro Mifune).                                             
 37. Pasarea Spin (1983) – Regia: Daryl Duke. Cu Richard Chamberlain, Rachel Ward, Bryan Brown, Christopher Plummer și Jean Simmons. Are șapte episoade și este produs în SUA. … Acțiunea acoperă 60 de ani din viața membrilor familiei Cleary, veniți în Australia pentru a prelua o ferma lăsată moștenire de o mătușă, și se centrează pe povestea iubirii interzise dintre tânăra Meggie Cleary (Rachel Ward) și preotul Ralph de Bricassart (Richard Chamberlain). … Este un serial dedicat celor romantici.             
 38. Grand Hotel (2011) – Regia: Sílvia Quer, Max Lemcke și Jorge Torregrossa. Cu Yon González, Llorenç González, Pep Anton Muñoz, Amaia Salamanca, Adriana Ozores, Pedro Alonso. Are 3 sezoane și este produs în Spania. Acțiunea se petrece pe la 1 900, în superbul Palace of La Magdalena din Santander, provincia Cantabria. … Tânărul Julio Olmedo (Yon González) ajunge la Grand Hotel, unde anchetează dispariția surorii sale. Pentru asta e nevoit sa lucreze chelner. In ajutorul lui sare cel mai bun prieten Andres (Llorenç González), chelner și el, detectivul Ayala (Pep Anton Muñoz) și fiica proprietarei, Alicia Alarcón (Amaia Salamanca). Pe parcursul anchetei, Julio și Alicia se îndrăgostesc. Insa, mama ei dona Teresa Alarcón (Adriana Ozores), văduva și proprietara hotelului are alte planuri. O mărită cu Diego Murquia (Pedro Alonso), un tip ambițios și fără scrupule, îndrăgostit de Alicia nebunește. … Este un serial plin de secrete și mistere, ascunse foarte bine într-un decor somptuos.                                                  
 39. Totul despre sex (1998) – Regia: Michael Patrick King. Cu Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon și Kim Cattrall. Are 6 sezoane, plus doua filme și este produs în SUA. … Serialul prezintă povestea a patru femei, total diferite ca temperament și caractere, care se luptă din răsputeri să încalce toate tabuurile legate de viața intimă. Insa, întâmpină tot felul de dificultăți în a-și găsi perechile.                                                        
 40. Gossip girl: Intrigi la New York (2007) – Regia: J. Miller Tobin, Norman Buckley și Tony Wharmby. Cu Leighton Meester, Blake Lively, Chace Crawford, Penn Badgley, Ed Westwick. Are 6 sezoane și este produs în SUA. Bazat pe populara serie de cărți cu același nume, serialul surprinde viața unor tineri, nu doar foarte frumoși, ci și privilegiați de la liceul de elită, Constance, din Upper East Side, New York. E un serial plăcut și ușor de urmărit. Personajele sunt oameni normali puși în diverse situații, fiecare cu problemele sale în dragoste, în familie, în cercul de prieteni.
 41. Doctor Who (2005) – Regia: James Strong, Keith Boak, James Hawes. Cu Jodie Whittaker, Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Christopher Eccleston, John Barrowman, Jenna Coleman, Catherine Tate, Billie Piper, Michelle Gomez, Pearl Mackie, Maisie Williams, Alex Kingston. … Serialul Doctor Who a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness World Records) ca fiind cel mai lung serial SF din lume și este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Prima producție a fost intre anii 1963 și 1989. După o încercare nereușită în 1996, a fost relansat cu succes în 2005. Iar acum urmează sezonul 12. … Serialul descrie aventurile unui Lord al Timpului, poreclit „Doctorul”, și a asistenților săi ocazionali. Ei călătoresc în timp și spațiu salvând lumea, în nava sa numita TARDIS, care arata pe dinafara ca o cabină telefonică de poliție din 1960. Atunci când Doctorul e pe moarte, își activează „regenerarea” schimbându-și înfățișarea și astfel păcălind moartea. In felul acesta, Doctor Who a fost jucat pana acum de 13 actori bărbați. Al 14-lea și ultimul doctor fiind o femeie, Jodie Whittaker.  
 42. Dosarele X (1993-1998-2008-2015) – Regia: Chris Carter, Rob Bowman, James Wong, Glen Morgan, Darin Morgan. Cu David Duchovny și Gillian Anderson în rolurile principale. Are 11 sezoane și este produs în Canada și SUA. … „Dosarele X” este numele unui departament FBI, dedicat rezolvării cazurilor ce par să aibă elemente paranormale. Doar doi agenți, Fox Mulder (David Duchovny) și Dana Scully (Gillian Anderson) lucrează aici. Ei trebuie sa investigheze cazuri misterioase, al căror secret e ținut cu strășnicie de guvern și pe care FBI-ul nu vrea să le investigheze sau nu cred în existenta lor (a extratereștrilor, a OZN-urilor, etc.). Deși reprezentanții guvernului încearcă să acrediteze ideea că „dosarele” acestor cazuri sunt false, cei doi agenți nu pot accepta ideea unor fenomene paranormale care ar fi declanșat evenimentele. Ei își pun viața în pericol clipă de clipă pentru a demonstra că … „adevărul e dincolo de noi”.            
 43. Moșteniri (2018) – Regia: Chris Grismer, Paul Wesley, Michael A. Allowitz. Cu Danielle Rose Russell, Kaylee Bryant, Jenny Boyd. … Serialul de fata este o continuare a serialului Originalii (The Originals) și spune povestea următoarei generații de ființe supranaturale de la școala Salvatore pentru tinerii înzestrați. Aici, fiica lui Klaus Mikaelson, Hope (Danielle Rose Russell), de 17 ani, gemenii lui Alaric Saltzman, Josie (Kaylee Bryant) și Lizzie (Jenny Boyd) și alți tineri se maturizează în cel mai neconvențional mod posibil. Sunt antrenați să fie cât mai buni, în ciuda celor mai rele impulsuri pe care le au. Vor deveni vrăjitoarele, vampirii și vârcolacii eroii care doresc să fie? Sau ființele diabolice care s-au născut să fie?
 44. Raport Minoritar (2015) – Regia: Mark Mylod. Cu Meagan Good, Stark Sands, Nick Zano, Laura Regan. Serialul are un singur sezon și este continuarea filmului cu același nume, din 2002, jucat de Tom Cruise. … Acțiunea are loc în 2065 în Washington și îl are în centrul atenției pe Dash (Stark Sands), unul dintre cei trei frați dotați cu darul previziunii din film. Cum departamentul Pre-crimă a fost desființat, Dash începe sa colaboreze clandestin cu polițista Lara Vega (Meagan Good) pentru a preîntâmpina comiterea infracțiunilor, încercând în același timp să rămână un anonim.
 45. H2O – Adauga apa (2006) – Regia: Jeffrey Walker și Colin Budds. Cu Cariba Heine, Phoebe Tonkin, Claire Holt, Angus McLaren, Craig Horner, Burgess Abernethy. Are 3 sezoane și este produs în Australia. … Serialul prezintă povestea a trei adolescente obișnuite, Emma, Cleo și Rikki, de 16 ani, care trăiesc vieți obișnuite la marginea unei plaje din Coasta de Aur (Gold Coast). Însă, intr-o zi nefasta, cu luna plina, se nimeresc în fața unei grote antice și plina de magie de pe insula Maco. Fara voia lor, ele suferă transformări majore care le vor schimba viețile pentru totdeauna. Devin sirene, cu puteri incredibile asupra apei. Atunci când ating apa, fie și din greșeală, ele au numai câteva secunde să se usuce înainte de a le apărea cozile. Asa ca, decid sa tina asta secret și sa ducă o viata cât mai normala. 
 46. Verdict: crima (1984) – Cu Angela Lansbury în rolul principal. Are 12 sezoane și este produs în SUA. … Serialul prezintă aventurile unei bătrâne mai … neobișnuite pe nume Jessica Fletcher, o fostă profesoară, acum scriitoare, plină de chef de viață și farmec. In timp ce călătorește prin țară pentru ași promova romanele, se întâmplă deseori să devină “detectiv” fără voia ei. Pe oriunde merge, au loc infracțiuni și crime, pe care nu ezita sa le ancheteze și sa le folosească în romanele sale!         
 47. Ekaterina (2014) – Regia: Aleksandr Baranov și Ramil Sabitov. Cu Marina Aleksandrova în rolul împărătesei Ekaterina a II-a. Are 2 sezoane și este produs în Rusia. … Serialul prezintă ascensiunea și domnia împărătesei Ekaterina a II-a, sau Ekaterina cea Mare a Rusiei, cum mai este numita. Una din figurile cele mai emblematice ale istoriei. Ea s-a născut în Polonia, în 1729, sub numele de Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst. La vârsta de 15 ani e nevoita sa plece în Rusia în vederea căsătoriei cu Petru al III-lea. Se căsătorește un an mai târziu. Devine împărăteasă abia la vârsta de 32 de ani, în 1762, după asasinarea soțului sau. Domnește 34 de ani. Moare în 1796. … Serialul respecta limba țărilor participante și istoria cu strictețe. Locațiile sunt splendide. Iar actorii sunt foarte frumoși. 
 48. Anastasia (2003) – Regia: Yekaterina Dvigubskaya. Cu Dmitri Isayev, Elena Korikova, Daniil Strahov, Pyotr Krasilov. Are 127 de episoade și este produs în Rusia. … 1839, St. Petersburg … Secrete, minciuni, trădări… Totul se învârte în jurul unei crime petrecute în urmă cu 20 de ani. Veriga lipsă este Anastasia, o fetiță dispărută în același timp. Cu toate că anii au trecut, cei implicați direct încă o caută. Baronul Korf (Daniil Strahov), ducele Repnin (Pyotr Krasilov) și Anna (Elena Korikova), eroii noștri în jurul cărora se învârte toată acțiunea, află că destinele lor sunt legate de cumplita crimă petrecută acum 20 de ani. In paralel, chipeșul și pasionatul moștenitor al tronului, Alexander Romanov, se zbate între datoria lui față de Rusia și dorința pentru o femeie pe care n-o poate avea.             
 49. Misterele din Sank-Petersburg (2006) – Regia: Mihali Mokeev. Cu Nikita Panfilov, Andrei Kuzicev, Alexandr Filipcenko, Daria Mihailova. Are 80 de episoade și este o producție ruso-americana. … Serialul reconstituie atmosfera de început de secol XIX, când Rusia și Franța se pregăteau de marea lor înfruntare. Personajul central, Piotr Cherkasov, în vârstă de 17 ani, face prima vizită la St. Petersburg în anul 1800. Fiu de nobil, acesta va intra în cel mai important regiment de cavalerie. Piotr Cherkasov va întâlni dragostea, dar și intrigi pentru care va trebuii sa lupte pentru supraviețuire. El va reuși să împiedice un asasinat pus la cale împotriva Marelui Duce Alexandru. Devenit unul dintre apropiații lui Alexandru, care ajunge țar la numai 24 de ani, Piotr este trimis în Franța. Această nouă linie de destin îi va pune în evidenţă calitățile de diplomat și de agent secret ale țarului. 
 50. Mizerabilii (2000) – Regia: Josée Dayan. Cu Gérard Depardieu, Virginie Ledoyen și John Malkovich. Mini-seria este una din cele mai bune ecranizări a romanului omonim scris de Victor Hugo. Are 4 episoade și este produs în Franța. … Fostul condamnat Jean Valjean (Gérard Depardieu), întemnițat pentru ca a furat o pâine, este hăituit timp de 40 de ani de nemilosul comisar Javert (John Malkovich). Totuși, în ciuda suferințelor indurate pe nedrept, Valjean are tăria de a deveni un om mai bun, adoptând-o pe Cosette (Virginie Ledoyen), o fetita părăsită de ambii părinți. … Anul trecut, în 2018, a apărut o noua varianta a acestei povesti, în regia lui Tom Shankland. Cu David Oyelowo, Dominic West, Lily Collins și Ellie Bamber în rolurile principale. Este aceeași poveste despre onoare, dragoste și obsesie, desfășurata în Franța secolului XIX-lea. Doar ca Javert este un tip de culoare de data asta, pe nume David Oyelowo. Are 6 episoade și este produs în Marea Britanie și SUA.                                                        
 51. Înger sălbatic (1998) – Regia: Gaita Aragona și Hernan Abrahamnsohn. Cu Natalia Oreiro și Facundo Arana în rolurile principale. Are 270 de episoade și este produs în Argentina. … Serialul prezintă povestea unei fete sărace, dar rebele, pe nume Milagros Esposito (Natalia Oreiro), abandonata la naștere la o mănăstire. Ea ajunge menajera la o familie bogata, pe nume Di Carlo și devine repede îndrăgită, în special de bătrâna casei. Pe parcursul șederii, ea se îndrăgostește de fiul vitreg al patronului, Ivo Di Carlo (Facundo Arana), un tânăr afemeiat. Cei doi trec printr-o mulțime de întâmplări amuzante, se cearta, se despart, se împacă și se tachinează reciproc. Insa, familia Di Carlo ascund o mulțime de secrete. 
 52. Amor real (2003) – Cu Adela Noriega, Fernando Colunga, Mauricio Islas și Helena Rojo. Are 95 de episoade și este produs în Mexic. … Serialul prezintă povestea de dragoste a doi bărbați, unu bogat și unu sărac, pentru o femeie aristocrata. Totul se întâmplă în Mexicul secolului al 19-lea.
 53. Inima sălbatică (1993) – Regia: Alberto Cortés și José Rendón. Cu Edith González și Eduardo Palomo. Are 80 de episoade și este produs în Mexic. … Acțiunea serialului se petrece pe coasta de Est a Mexicului, în anii 1800 și prezintă povestea de dragoste dintre Mónica de Altamira (Edith González) și Juan del Diablo (regretatul actor Eduardo Palomo). Dupa romanul omonim al scriitoarei mexicane Caridad Bravo Adams.                                 
 54. Aniela (2009) – Regia: Iura Luncașu. Cu Adela Popescu, Mihai Petre, Gheorghe Dinică, Alexandru Papadopol, Diana Dumitrescu, Nicoleta Luciu, Laura Cosoi, Loredana Groza, Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Stela Popescu, Mihai Călin, Dan Condurache, Florina Cercel, Răzvan Fodor, Marin Moraru, Anca Sigartau, Marian Râlea. Are 2 sezoane și este produs în Romania. … Radu Vulturesco (Mihai Petre), fiul cel mare al familiei Vulturesco, un ofițer demn în Regimentul Principesei Moștenitoare, crede în iubire și are curajul de a înfrunta rigorile vremii. El se îndrăgostește de Aniela Elefterios (Adela Popescu), de puritatea și inocența ei și nu ține seama de regulile stricte ale vremurilor în care unui ofițer nu îi este permisă căsătoria cu o fată fără dotă. Dar iubirea lor va întâlni obstacole greu de trecut.                                                                                       
 55. Vlad (2019) – Regia: Jesús del Cerro. Cu: Anghel Damian, Adrian Nartea, Constantin Cotimanis, Olimpia Melinte, Andrei Aradits, Emilian Oprea. Este produs în Romania. … Serialul Vlad spune povestea lui Adrian (Anghel Damian), tânărul care a fost închis pe nedrept în urma înscenării unui jaf. Cei care l-au trădat sunt chiar prietenii lui, Ștefan Dragomir (Andrei Araditz) și Leonard Cazacu (Emilian Oprea). După câteva experiențe traumatizante, acesta primește șansa la o nouă viață, îndrumat fiind de Cezar (Bebe Cotimanis), mentorul lui. Astfel are posibilitate să-și regleze toate conturile cu cei care l-au trădat. După ce scapă din închisoare, Adrian devine Vlad, rol interpretat de Adrian Nartea, și se transformă într-un bărbat de succes, bogat, șarmant, care are aliați puternici ce sunt pregătiți să pună la punct toate detaliile unui plan perfect de răzbunare. 

Cam astea sunt serialele pe care le-am urmărit de-a lungul vremii și încă le mai urmăresc pe unele din ele. Cele mai multe le-am văzut la televizor. Mi-ar plăcea sa revăd serialele rusești, dar din păcate nu se găsesc pe internet.

Afișele și unele informații sunt luate de pe site-ul CineMagia. Ca sa vedeți trailerul apăsați pe numele serialului, ori pe an.

Pe curând!

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Filme și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.