Pe urmele lui Harry Winston – Lauren Weisberger

Salutare dragii mei

Romanul pe care urmează să vi-l prezint acum nu era în planul meu de „cărți de citit”, deoarece nu este genul meu. Este un roman simplu și ușor de citit în caz că nu ai altceva de făcut, ori de citit. Il poți citi cred și într-o stație de autobuz.

Mie mi l-a recomandat bibliotecara. Până atunci nu mai auzisem despre această scriitoare. Este al cincilea roman împrumutat de la bibliotecă.

Lauren Weisberger este o romancieră americană, care s-a născută pe 28 martie 1977 (41 de ani), în statul Pennsylvania și este celebră datorită romanului „Diavolul se îmbracă de la Prada”. Probabil că ați auzit de ea în varianta film cu Meryl Streep (care a obținut un Glob de Aur pentru acest rol) și Anne Hathaway în rolurile principale.

Lauren a mai scris și ” Vreau să fiu V. I. P.”.

Romanul de faţă are 426 de pagini. A apărut în perioada 2008 – 2009, la editura Polirom și face parte din colecția CHIC.

Romanul prezintă povestea a trei tinere prietene: Leigh, Adriana și Emmy. New York-eze până în măduva oaselor și prietene foarte bune încă din timpul facultății. Pentru ele Manhattan-ul este centrul universului. Cunosc toate barurile și restaurantele la modă din oraș.

Leigh este pe cale să devină senior editor la o editură renumită și să se mărite cu bărbatul visurilor. Numai că, ceva scârțâie în relația ei. Dacă la 20 de ani era iubitul perfect, acuma la 30 de ani i se par sufocante anumite lucruri. Atunci când îl întâlnește pe Jesse Chapman, un “enfant terrible” (copil teribil) al lumii literare, Leigh începe să observe fisurile din viața ei, pe care o credea perfectă.

Adriana este fiica superbă a unui renumit fotomodel, care nu ezită să-și folosească farmecele și trucurile feminine “made only in Brazil” (fabricate numai în Brazilia) pentru a seduce orice bărbat ii atrage atenția. Dar, în curând va împlini 30 de ani și … vorba mamei, nu poate să amâne alegerea la nesfârșit.

Iar Emmy … lucrează la o Galerie de Artă. Spera la un inel de logodnă și se vedea deja căsătorită, dar este părăsită de iubitul ei pentru o mai tânără instructoare de sport.

Aproape toate trei vor să aibă un soț și o viață de familie. Iar inelul de logodnă să fie cu diamante, marca Harry Winston.

Urmarea: cele trei prietene decid într-o seară că de acum în colo, timp de un an, să facă o schimbare majoră în viața lor. Fiecare dintre ele având un pariu de câștigat. Ce pact fac ele și ce se va întâmpla mai departe, aflați citind cartea.

Eu am rămas cu o impresie imparțială. Nu m-a impresionat foarte tare subiectul cărții, dar … poate voi aveți altă părere.

La un moment dat am avut impresia că este o copie a serialului “Sex and the city”.

Să nu vă așteptați la cine știe ce citate înțelepte. După cum am spus și la început este un roman simplu și ușor de citit.

Pe curând!

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Carti și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.