Târg de cărți

Salutare dragii mei,

Nu v-am mai prezentat de mult o carte nouă, dar nici nu am mai citit în ultima vreme. M-am ocupat cu alte lucruri: desen, plimbări prin parcuri ori pe faleza Dunării, festivaluri și concerte în aer liber, expoziții, mici excursii de o zi în afara orașului, etc. …

Cum a dat sezonul cald am simțit nevoia să evadez, să aud cât mai puțin de internet și calculator, că destul stau în casă iarna. Am vrut să mă ocup de alte lucruri în perioada aceasta. Acum că plouă cu găleata este un bun prilej de a revenii la vechea mea pasiune pe care o practic mai mult iarna: scrisul pe blog.

Si totuși de internet nu pot scăpa cu totul. Este sursa mea principală de informații. Așadar urmăresc pe facebook, în presă, sau afișele de pe stradă evenimentele din orașul meu și dacă este accesibil.

Eu cu mama suntem nelipsite de la cele două teatre accesibile din oraș, de la evenimentele stradale sau din parcuri, ori de la expozițiile de la Grădina Botanică. Singura piedică este ploaia. …

Luna trecută, intre 14 și 18 iunie, am fost la un târg de carte organizat de Biblioteca „V.A. Urechia”, într-un parc din aproprierea casei mele. Târgul s-a numit „Festivalul Internațional al Cărții Axis Libri”. Au fost multe lansări de carte și concerte atunci. Nu puteam lipsi tocmai eu 😀

In poza de mai jos se află una din trupele locale care au concertat la acest festival, chiar de ziua mea (15 iunie) și mi-au plăcut foarte mult, chit că a ținut doar jumătate de oră. Trupa Kalofonis interpretează muzica veche care se cânta pe vremuri, pe la curțile domnești, compusă de Anton Pan, Dimitrie Cantemir și alții. Este o altfel de muzică faţă de ce se ascultă acum. Chiar dacă este veche pare nouă.

Cum acest festival a picat chiar de ziua mea, mi-am propus să îmi fac și un mic cadou. Să mă „răsfăț” cu două cărți, ca să zic așa.

Aveam în minte două nume de cărți. Iar acolo erau o sumedenie de căsuțe aranjate frumos, pe edituri, pline cu fel și fel de cărți, de o parte și de alta a unei alei lungi. Am luat fiecare căsuță la pas, dar din păcate am plecat doar cu o carte.

Tot este bine, decât nimic. Plus de asta am luat-o și pe gratis. Nu era foarte scumpă, dar vânzătorul de acolo nu a vrut să îmi ia nici un ban.

Am luat ultimul volum al scriitoarei mele preferate, J. K. Rowling: „Animale fantastice și unde le poți găsi” pe care am și „devorat-o” pur și simplu.

Asta a fost singura carte citită până acum vara aceasta. Dar despre ea voi vorbi intr-un articol viitor.

Pe curând!

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Articole, Evenimente și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Târg de cărți

 1. Pingback: Animale fantastice și unde le poți găsi – J. K. Rowling | Alina Petruta

 2. Lelioara zice:

  Eu plecam intr-o excursie si am cumparat in graba,pana la sosirea autocarului, de la Targul de carti doua carti cu autograf . Sciitoarea Doina Popescu Braila m-a convins sa-i cumpar cartile: „Fericire la pret redus” si „Terente-Zodia Zmeilor” si nu mi-a parut rau ca le-am cumparat.Prima am citit-o in cele doua zile de excursie si a doua am citit-o in saptamana urmatoare, starnindu-mi curiozitatea sa vad cum scrie, fiind o scriitoare de care nu auzisem.Cu prima ocazie cand ne intalnim iti voi imprumuta si tie cele doua carti.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Foarte frumos formulat ❤

  Apreciat de 1 persoană

 4. Andreea zice:

  Foarte frumos. Mă bucur că te-ai distrat și aștept impresii despre cartea pe care ai „devorat-o”.

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.