Portretul Monicai

Salutare dragi mei,

Ultimul meu portret este cel al Monicăi, mireasa de la Poftiți de vă iubiți, din toamna lui 2015 (în caz că ați uitat-o).

Ea m-a rugat să-i fac un portret, iar eu am ales o poză care să exprime emoția și bucuria din cel mai important moment din viața ei: Ziua Nunții.

Nu am văzut nici o tristețe sau îngrijorare în poză, asa cum mi s-a zis, pentru că nu avea de ce să fie tristă într-un asemenea moment. Ochii ei exprimau o bucurie imensă încât mai avea puțin și începea să plângă. Poate din cauza asta vi se pare că este tristă. Dar dacă vă uitați mai atent și la gura ei veți vedea ca are un mic zâmbet de fericire, bucurie în colțul gurii. Iar eu am încercat să redau exact acele emoții.

Este absolut normal să fie emoționată în acel moment și chiar am întrebat-o dacă a fost tristă, ori supărată, ori îngrijorată în ziua nunții. Ea mi-a confirmat ca nu a fost deloc asa.

Ochii „triști” nu înseamna neapărat numai emoții negative. Ei pot exprima și emoții pozitive, de o intensitate mare încât ai impresia că sunt gata să plângă.

Când a văzut Monica portretul a rămas fără cuvinte, câteva minute. Ia plăcut foarte mult.

Monica Malcovici

In portretele mele vreau și încerc să redau emoția din spatele priviri. Uneori reușesc, alteori nu. Nu mă consider chiar o perfecționistă, dar pe zi ce trece vreau să devin mai bună în ceea ce fac, pentru că îmi place foarte mult și nu mă văd făcând altceva … deocamdată. Plus de asta este o bucurie când primești și o mică răsplată pentru munca depusă.

Prin acest articol am vrut să exprim viziunea mea și vreau să fie tratată ca atare. Nu este o critică la adresa cuiva anume. Accept orice critică pozitivă sau negativă, în limita bunului simț.

Dacă vă plac portretele mele și vreți și d-voastră unu îmi puteți lăsa un comentariu împreună cu fotografia d-voastră aici, pe blog. Ori mă puteți căuta pe pagina de facebook a blogului: Blogul Alinei. Ori pe pagina mea personala de facebook: Alina Petruța. Ori pe adresa de e-mail: alinamj58@gmail.com.

Un portret format A4 costă 30 de lei.

Pe data viitoare.

 

PS: Deviind puțin de la subiect as vrea să răspund la două întrebări:

1 Am fost întrebată „ce înseamnă CAP?” Sunt inițialele numelui meu: Constantinescu Alina Petruța

2 Eu sunt foarte „zgârcită” când vine vorba de numărul de telefon. Nu sunt de acord să dau numărul de telefon la orișicine, de la prima conversație avută pe net. Doar dacă ai probleme cu mâinile și nu poți scrie, atunci poate … iți voi da și numărul de telefon. Aşa că celor care i s-a pus pata pe mine din prima clipă când m-au văzut pe net le spun să nu mai insiste că nu au nici o șansă.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Desenele mele și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.