Tort cu cremă de nuci

DSCN1810

Ingrediente:

Blat:

150 g făină;

5 ouă

200 g zahăr;

Un praf de copt

O esenţă de vanilie;

Un praf sare

 

Decor

Nuci intregi

Nuci pisate

 

Cremă

 

120 g nuci măcinate

120 ml lapte

80 g zahăr pudră

1 pliculeț cu zahăr vanilat

200 g unt

1 lingură cu rom

 

 

Mod de preparare: Blat

Se cerne făina şi se dozează. Apoi dozăm ouăle, zahărul, sarea, praful de copt şi esenţele.

Separăm albuşurile de gălbenus şi apoi le batem până se fac spumă.

Apoi batem gălbenusurile cu o parte din zahăr şi puţină apă pănă la dizolvarea zahărului. In timpul procesului are loc deschiderea la culoare a gălbenusurilor care inglobează o cantitate mare de aer. Separat batem albusurile cu zahărul.

La final amestecăm gălbenusurile şi albusurile impreună, foarte lejer, prin inglobarea aerului. Apoi adăugăm apoi făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi un praf sare. Amestecăm continuu şi lejer, fără a lăsa aerul să iasă.

Intindem in tavă hârtia de copt, după care turnăm compoziţia.

Băgăm la cuptor şi o lăsăm să se coace la 120o – 160o.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pănă la temperatura camerei.

 

Crema de nuci:

Pune pe foc mic laptele cu nucile, zahărul și vanilia, amestecând mereu. Dă deoparte  și lasă să se răcească. Bate untul separat și încorporează-l treptat în crema de nuci. Aromatizează cu rom.

 

Decor:

Feliază blatul și pune o jumătate din crema de nuci între foi. Acoperă cu restul de cremă, ornează cu nuci întregi și nuci pisate. Pune tortul cu cremă de nuci la rece.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Arta culinara și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tort cu cremă de nuci

  1. Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal

Comentariile sunt închise.