Tiramisu cu marscarpone

DSCN19912

Ingrediente:

Blat:

0,500 g pişcoturi

 

Sirop:

0,500 l extract de cafea

Apa

Zahăr

 

Decor:

0,050 g cacao;

 

Crema

0,500 g marscarpone;

4 ouă;

8 linguri (150 g) zahăr;

1 esenţă de vanilie.

 

Mod de preparare: Crema

Se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile. Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se incorporează bine marscarpone, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se păstrează la rece.

 

Blatul:

Se trec pişcoturile, pe rând, pe ambele părţi prin cafeaua indulcită şi răcită, fără a le lăsa să absoarbă prea mult lichid. Se aşează pişcoturile intr-o tavă cu margini inalte de 5-6 cm, unul lângă altul, până se umple un rând. Se toarnă deasupra jumătate din cantitatea de cremă, apoi un nou strat de pişcoturi şi restul de cremă. Se pudrează suprafaţa cu cacao şi se introduce la rece.

 

Obsevaţii:

In reţetă, albusurile bătute spumă pot fi inlocuite cu frisca bătută (100 g).

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Arta culinara și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tiramisu cu marscarpone

  1. Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal

Comentariile sunt închise.