Ingrediente:
Blat:
0,500 g pişcoturi
Sirop:
0,500 l extract de cafea
Apa
Zahăr
Decor:
0,050 g cacao;
Crema
0,500 g marscarpone;
4 ouă;
8 linguri (150 g) zahăr;
1 esenţă de vanilie.
Mod de preparare: Crema
Se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile. Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se incorporează bine marscarpone, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se păstrează la rece.
Blatul:
Se trec pişcoturile, pe rând, pe ambele părţi prin cafeaua indulcită şi răcită, fără a le lăsa să absoarbă prea mult lichid. Se aşează pişcoturile intr-o tavă cu margini inalte de 5-6 cm, unul lângă altul, până se umple un rând. Se toarnă deasupra jumătate din cantitatea de cremă, apoi un nou strat de pişcoturi şi restul de cremă. Se pudrează suprafaţa cu cacao şi se introduce la rece.
Obsevaţii:
In reţetă, albusurile bătute spumă pot fi inlocuite cu frisca bătută (100 g).
Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal