Ruladă cu cremă de ciocolată

Ingrediente:

Blat:

4 ouă

2 linguri zahăr tos

40 g zahăr farin

140 g făină

1 esenţă vanilie

 

Decor:

½ ciocolată topită

O lingură ulei

 

Cremă:

200 g unt

150 g zahăr farin

3-4 linguri cacao

1 esenţă vanilie

 

Mod de preparare

Se separă ouălele. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi cu zahărul tos până se obţine o spumă tare. Gălbenusurile se bat cu zahărul farin şi cu esenţa de vanilie până se obţine o cremă.

Se adaugă peste gălbenusuri o jumătate din cantitatea de făină şi se amestecă cu miscări largi pentru a nu se elimina aerul din aluat. Apoi se inglobează o jumătate din cantitatea de albusuri. Peste aluat se adaugă făina rămasă, se amestecă şi se continuă inglobarea albuşului rămas.

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul uniform pe toată suprafaţa tăvii. Se coace 10-12 min. Se răceste 2-3 min. După răcire presara cu faina deasupra. Apoi se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se mai lasa putin la temperatura camerei (ca in imaginele de mai jos). La final intindem din nou rulada si adaugăm crema. Indepartam usor foaia de copt si rulam din nou, cât mai strâns.

DSCN2019 DSCN2021 DSCN2022 DSCN2023 DSCN2026 DSCN2029 DSCN2031 DSCN2032 DSCN2034 DSCN2035 DSCN2036 DSCN2037 DSCN2047 DSCN2048 DSCN2050 DSCN2065

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Arta culinara și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ruladă cu cremă de ciocolată

  1. Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal

Comentariile sunt închise.