Ingrediente:
Blat:
4 ouă
2 linguri zahăr tos
40 g zahăr farin
140 g făină
1 esenţă vanilie
Decor:
½ ciocolată topită
O lingură ulei
Cremă:
200 g unt
150 g zahăr farin
3-4 linguri cacao
1 esenţă vanilie
Mod de preparare
Se separă ouălele. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi cu zahărul tos până se obţine o spumă tare. Gălbenusurile se bat cu zahărul farin şi cu esenţa de vanilie până se obţine o cremă.
Se adaugă peste gălbenusuri o jumătate din cantitatea de făină şi se amestecă cu miscări largi pentru a nu se elimina aerul din aluat. Apoi se inglobează o jumătate din cantitatea de albusuri. Peste aluat se adaugă făina rămasă, se amestecă şi se continuă inglobarea albuşului rămas.
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul uniform pe toată suprafaţa tăvii. Se coace 10-12 min. Se răceste 2-3 min. După răcire presara cu faina deasupra. Apoi se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se mai lasa putin la temperatura camerei (ca in imaginele de mai jos). La final intindem din nou rulada si adaugăm crema. Indepartam usor foaia de copt si rulam din nou, cât mai strâns.
Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal