Amandine

Photo-0001

Ingrediente:

Blat:

150 g făină;

5 ouă

200 g zahăr;

50 g cacao;

Un praf de copt

O esenţă de vanilie;

Un praf sare

 

Sirop:

400 ml apă

200 g zahăr

2 plicuri capucino de ciocolată

O esenţă de rom

 

Cremă:

400 g unt;

200 g zahăr farin;

40 g cacao;

O esenţă de rom

 

Glazură

300 ml. smântână dulce

250 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare: Blat

Făina se cerne şi se dozează. Apoi dozăm ouăle, zahărul, sarea, praful de copt şi esenţele.

Separăm albuşurile de gălbenus şi apoi le batem până se fac spumă.

Apoi batem gălbenusurile cu o parte din zahăr şi puţină apă pănă la dizolvarea zahărului. In timpul procesului are loc deschiderea la culoare a gălbenusurilor care inglobează o cantitate mare de aer.

Separat batem albusurile cu zahărul. Ea favorizează creşterea in volum datorită aerului inglobat şi albirea compoziţiei.

La final amestecăm gălbenusurile şi albusurile impreună, foarte lejer, prin inglobarea aerului. Apoi adăugăm apoi făina, cacao, praful de copt, esenţa de vanilie şi un praf sare. Amestecăm continuu şi lejer, fără a lăsa aerul să iasă.

Intindem in tavă hârtia de copt, după care turnăm compoziţia.

Băgăm la cuptor şi o lăsăm să se coace la 120o – 160o.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pănă la temperatura camerei.

 

Crema:

Untul l-am topit şi apoi am adăugat zahărul farin şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi l-am băgat la frigider.

 

Siropul:

Separat am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin, după care am adăugat două pliculeţe de cappuccino şi o esenţă de rom. Am tras de pe foc şi am lăsat la rece.

 

Glazura:

Am rupt ciocolata amăruie în mai multe bucăţi şi le-am topit. Am amestecat cu smântâna dulce, după care le-am turnat peste jumătate din blatul asamblat, gata scos de la rece. Peste cealaltă jumătate din blatul asamblat am presarat ciocolata rasa.

 

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Arta culinara și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Amandine

  1. Pingback: Cursul de cofetar | Blog personal

Comentariile sunt închise.