Probleme cu scaunul rulant electric

Salutare.

Intr-o zi senina de februarie m-am înfofolit bine si am ieșit afara, pentru prima data anul acest. Nu am mai avut răbdare sa vina primăvara (căldura) și am profitat de soare, chiar dacă erau cu dinți. 

Am fost la o plimbare cu scaunul rulant electric, prin celebrul parc Mihai Eminescu, unde hoții și-au făcut prostul obicei în a fura mâna muzei (spre disperarea autorităților). 

DSCN5881

După ce am luat aer curat, am intrat la Modern, vizavi de parc, și am cumpărat de-ale gurii. Plus de asta … îmi înghețase mâinile și picioarele. In magazin era mai cald. Am făcut cumpărăturile și m-am oprit sa beau o cafea. Mama nu era cu mine atunci.

După ce m-am mai încălzit am vrut sa arunc paharul din plastic în coșul de gunoi. Ca să ajung mai bine la coș m-am ajutat de mânerul drept (unde se afla joystick-ul). Nu știu ce s-a întâmplat, în acea fracțiune de secundă, că m-am trezit cu mânerul în mână (partea neagra de deasupra). A rămas doar fierul care susținea mânerul.

DSCN58641In fine … . Am reușit sa arunc paharul. Intre timp a venit și mama. I-am explicat ce s-a întâmplat și a încercat sa fixeze mânerul. Dar nu a reușit. L-a pus în sacoșă împreuna cu un șurub, care căzuse pe jos și am plecat.

Am ieșit din magazin și ne-am îndreptat spre semafor, ca să traversăm strada. La mijlocul traseului cade și joystick-ul.

Din nou, mama a încercat sa îl fixeze. A găsit o fașă prin geanta și a legat joystick-ul cum a putut.

După asta am mers direct acasă. Ne era frică să nu mai cadă ceva … . Acasă am constatat că un alt șurub l-am pierdut pe drum și a trebuit să cumpărăm altul … .

Am reușit sa repar mânerul. Am mai făcut câteva reparații în plus, în decursul acestui an. Cat ne-am priceput și noi. Dar asta nu este singura problemă pe care am avut-o și o am încă. Mai am și altele.

Anul trecut, prin august, s-a chinuit tata, cum a putut și mi-a îndreptat roțile cele mari din spate, le-a uns cu ceva să nu mai scârțâie și a mers vreo 2-3 luni fără sa scârțâie. Acum iar scârțâie.

Atunci când cobor dealul. Scârțâie foarte tare rotile din fata, după cum le aud și le simt la picioare. Am ajuns câteodată sa cobor dealul și cu spatele, de frica sa nu se rupă rotile din fata. Asta ar fi prima problema.

A doua problema ar fi motorul … cred. După fiecare plimbare (chiar și înainte de plimbare), eu încarc bateriile. Dar atunci când urc un deal mai abrupt, joystick-ul îmi arata rosu, ca și cum nu l-as fi încărcat deloc.

Odată m-a lăsat în drum. Ma duceam la Sporting Club și mai urcam un deal abrupt. Nu am mai ajuns în capăt. S-a închis brusc joystick-ul. Nu s-a mai mișcat deloc. Am așteptat vreo cinci minute sa-și revină și după aceea am plecat mai departe. Se supraîncălzise motorul cred.

De câte ori îl repar, de atâtea ori scârțâie mai tare. Este deranjant și frustrant, în acelas timp. Mie teama ca va veni și ziua când nu voi mai putea ieși din casa … 😦 .

M-am uitat pe net după motoare și cărucioare electrice. Toate sunt foarte scumpe. Nu îmi permit unu nou. Iar în Galați nu am găsit un electrician-mecanic serios, dispus sa vina acasă sa îl repare. Cel care a venit pana acum m-a lăsat 😦 . Iar tata nu se pricepe la electricitate și motoare.

Acum nu cred ca mai contează pentru ca din cauza iernii voi ieșii rar din casa, spre deloc. Iar banii vor merge pe căldură, lumina etc. Dar la primăvară poate am norocul sa găsesc pe cineva care sa îmi repare căruțul electric.

Daca cunoașteți pe cineva din Galați care m-ar putea ajuta, lăsați-mi un mesaj aici, sau pe facebook. Mulțumesc anticipat.

 

PS: Menționez ca bateriile sunt noi. Primite anul trecut din Germania.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Carutul electric și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Probleme cu scaunul rulant electric

  1. Satan zice:

    Imi pare rau pentru dvs., sa aflu ce probleme aveti cu carutul… V-as trimite specialistul meu din iad sa vi-l repare, insa de curand a fugit ia rai, impielitatul ! 🙂
    Cu un sfat totusi v-as putea ajuta: nu va mai pierdeti timpul, energia, nervii si banii incercand sa-l reparati. Dupa o vreme, materialele mecanice se confrunta cu uzura fizica, iar cele electrice cu fenomenul de „imbatranire”. Incercati sa va achizitioati unul nou, prin interediul unor diversi sponsori. Imi vine greu sa cred ca nu veti gasi niste oameni generosi care sa-si permita sa faca un act de caritate pentru dvs. Iar atunci cand il veti achizitiona incercati sa obtineti o garantie cat mai indelungata de la firma care-l comercializeaza.
    An nou fericit !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.