Dr. Benjamin Solomon Carson

Salutare

benPrima dată când am auzit de Benjamin Solomon Carson a fost la antena 3, cu vreo doi ani în urmă. Se spunea și încă se mai spune ca Ben Carson ar fi viitorul președinte al SUA, anul viitor.

Interviul lui Ben Carson la antena 3 – Partea I

Interviul lui Ben Carson la antena 3 – Partea II

In primul rând, m-a deranjat putin faptul că au pus „voce peste voce”. Puteau sa pună subtitrare mai bine. Îmi era foarte greu sa fiu atentă la ce spune. Totuși am rămas de curiozitate și am urmărit interviul.

Am găsit un alt interviu cu subtitrare, de data asta :D. Deși este ceva mai lung decât primul vi-l recomand sa îl urmăriți.

In al doilea rând, nu mă pasionează politica. Este ultimul lucru despre care as scrie.

 

Toamna trecută am auzit din nou de el, la una din seminariile Asociației Ridică-te și Umblă.

Ne-a povestit despre cât de sărac era în copilărie, și cum a ajuns un mare neurochirurg, împins de la spate de mama lui spre lectură. Ne-a mai spus ca motto-ul lui în viată era și este să „Gândești cutezător” (Think Big), despre care voi vorbi la momentul potrivit. La final ne-a îndemnat sa citim și noi cât mai multe cărți, printre care și aceasta carte „Gândește cutezător” (Think Big).

Am aflat lucruri noi despre Ben Carson, pe care, poate le uitasem. Am rămas impresionata după acest seminar și am vrut sa-i citesc și eu cărțile.

Următorul pas a fost să fac rost de aceasta carte de la asociație: Think Big – Gândește Cutezător. Dupa care am făcut rost și de biografia lui: Gifted Hands – Mâini înzestrate (1992).

IMG_4005    Gandeste cutezator

Pana acum, Ben Carson a scris sase cărți. In ordinea lor sunt: Gifted Hands – Mâini înzestrate, Think Big – Gândește Cutezător, The Big Picture – Imaginea de ansamblu, Take the Risk – Asumă-ți riscuri, America the Beautiful – America Frumoasă și One Nation – O Națiune.

Eu am citit doar primele doua carti. Sper sa pot face rost de toate cartile.

 

Ben Carson s-a născut la 18 septembrie 1951, în Detroit, Michigan. A ramas fara tata la opt ani. Iar mama lui, o femeie muncitoare, înțeleaptă, cu numai trei clase și-a împins băieții spre lectura.

Ea a văzut, în casele unde lucra ca menajera, multe cărți și a observat ca ei nu stăteau in fata televizorului cu orele. Citeau și studiau mult. Ii era frica ca nu cumva și copii ei sa rămână săraci. Asa ca într-o zi le-a zis: „Gata cu televizorul. In fiecare săptămână citiți câte doua cărți, iar la sfârșit îmi faceți un rezumat din fiecare”. Era convinsa ca asta este calea spre un trai mai bun.

S-a străduit din răsputeri sa le ofere băieților o copilărie cât se poate de liniștită și o educație. Niciodată nu s-a plâns în fata copiilor. Atunci când simțea ca nu mai poate, le zicea ca se duce sa își viziteze rudele. Dar, ea se interna într-un spital de psihiatrie câteva zile.

Uite asa, Ben Carson a urmat cursurile liceului Southwestern High School din Detroit, iar apoi a absolvit Universitatea Yale, unde a studiat psihologia. Certificatul de medic l-a obținut de la Universitatea de Medicină din Michigan.

A fost profesor de neurochirurgie, chirurgie plastică, oncologie și pediatrie. A fost directorul departamentului de neurochirurgie pediatrică la John Hopkins Hospital.. Iar la vârsta de 33 de ani, a devenit cel mai tânăr director de divizie majoră din istoria spitalului John Hopkins, ca director al departamentului de chirurgie pediatrică. A fost de asemenea co-director al departamentului cranio-facial de la John Hopkins.

El a fost primul care a executat cu succes o procedură complicată de hemisferectomie, prin care era înlăturată o parte din emisfera craniana, pentru a controla unele efecte ale epilepsiei la copii. Au încercat și alții înaintea lui, dar pacienții mureau pe masa de operație.

În 1987 a separat cu succes doi gemeni născuți siamezi, gemenii Binder. Ei erau lipiți în partea din spate a capului. Echipa formată din 70 de membrii, condusă de dr. Carson, a muncit timp de 22 de ore. În final, cei doi copii au fost separați cu succes, ambii supraviețuind.

Ben Carson a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de președintele George Bush și aclamat la scenă deschisă de Barack Obama.

A renunțat la medicină, în martie 2013, dedicându-se scrisului și ținând discursuri motivaționale.

Filmul „Gifted Hands: The Ben Carson Story”, din anul 2009, se bazează pe povestea de viață a lui Ben Carson. In rolul lui Carson se afla Cuba Gooding Jr. Filmul subtitrat în romana îl puteți vedea AICI.

11081163_446642878835517_5067099472191858257_n

In concluzie, atât în cărțile sale, cât și în interviurile și discursurile pe care le-am văzut pana acum, am admirat sinceritatea sa de a-și expune viata și modestia de care da dovada. Nu este un om cu nasul pe sus, lăudăros. Nu este agresiv în a împărtăși credința și convingerile sale religioase. Este foarte atent și grijuliu la ceea ce spune. Este inspirativ și vine cu argumente puternice care vorbesc de la sine. Este pe înțelesul tuturor.

Citind cărțile sale vei putea înțelege cât de important este sa citești, sa studiezi, sa te cultivi.

La sfârșitul primei sale cărți, „Maini înzestrate”, este un pasaj în care povestește, la indemnul unui tânăr, care este cheia succesului său:

THINK BIG, i-am răspuns. Să vă explic mai pe larg ce înseamnă THINK BIG.

T = Talent. Toți avem talente. Cultivă aceste talente și pune-le la lucru în cariera pe care ți-o alegi.

T, de asemenea = Time (timp). Învață să apreciezi timpul. Dacă știi să te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine. Astfel, dai dovada ca ești demn de încrederea lor. 

H = HOPE (speranță). Nu umbla de colo-colo cu fata trasa, așteptând mereu sa se întâmple o catastrofa. Gândește-te la lucrurile bune care îți stau în față și nu le lăsa să treacă pe lângă tine neobservate.

H, de asemenea = HONESTY (onestitate). Dacă faci un lucru necinstit, va urma inevitabil un al doilea lucru necinstit pe care vei fi nevoit să-l faci pentru a-l acoperi pe primul și iți vei complica inutil viata.

I = INSIGHT (perspicacitate). Ascultă-i atent pe oamenii care au fost deja în locul în care vrei sa mergi. Învață din greșelile lor, în loc sa le repeți. Citește … .

N = NICE (amabilitate). Fii amabil cu oamenii, fără deosebire. Dacă te porți frumos cu ei și ei se vor purta la fel. Ce te costa sa fii politicos?

K = KNOWLEDGE (știință, cunoștință, cunoaștere). Știința este cheia unei vieți independente, este cheia tuturor visurilor, speranțelor și aspirațiilor.

B = BOOKS (cărți). Intelectul ni-l dezvoltăm citind, gândind, folosindu-ne imaginația.

I = IN-DEPTH LEARNING (învățare aprofundată). Pentru cei care învață sistematic și nu doar superficial, cunoștințele devin o parte din propria ființă.

G=GOD (Dumnezeu).

Dacă vă veţi aminti aceste lucruri, dacă veți aplica regula THINK BIG, nimeni și nimic nu vă va putea împiedica să aveți succes în orice veți întreprinde”.

THINK BIG este titlul celei de-a doua carte și motto-ul vieții sale. Poate deveni și al nostru dacă ne dorim o viata mai bună. Va recomand sa-i citiți cărțile sale, dacă nu ați făcut-o deja.

 

Si ca tot suntem în perioada Sfintelor Sărbători de Paste va urez din tot sufletul multa sănătate (ca este mai buna decât toate), armonie in casa si implinirea tuturor dorintelor.

Paste fericit!

Sarbatori_Fericite_2011_6

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Carti, Filme și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dr. Benjamin Solomon Carson

  1. Pingback: Top cele mai bune filme | Alina Petruta

  2. Pingback: Tu insuti esti de vina – Mayme White Miller | Blog personal

Comentariile sunt închise.