Valentine’s Day

1622076_717965464914360_352609497_n

Ce este Valentine’s Day?

„Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinţi au fost numiţi de papa Gelasius I, data celebrării acestora fiind această zi.

Însă sărbătoarea de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuţie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu „al tău Valentin”, în semn de bun rămas.”  Citat de REALITATEA.NET

Insa in ziua de azi a devenit o zi prea comerciala. De ce avem nevoie de o zi a indragostitilor pe an? In celelalte zile ce facem? Ne batem? 😀

Avem nevoie doar de dragoste, nu de o zi, in care lumea „se rupe in figuri” care face cadouri mai deosebite.  Sf. Valentin ar trebui reprodus in fiecare dimimineata, la micul dejun si mentinut pe intreaga zi.

Iubirea se afla in gesturile mici, se afla in sprijinul pe care partenerii isi acorda unul altuia la nevoie, in increderea data … .

Cum a zis si  Pera Novacovici „Iubirea o vei gasi in ultima fila a unui jurnal plin de experiente de viata in care paginile in care ai oferit sunt mai multe decat cele in care ai primit si in care ai pus binele si fericirea celuilalt mai presus de interesele si nevoile tale vechi de milioane de ani.”

Nu trebuie sa astepti Valentne’s Day ca sa ii oferi ceva frumos iubitului / iubitei, sotului / sotiei … .

O seara placuta tuturor. Si iubiti-va in fiecare zi.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Valentine’s Day

  1. Ajaytao2010 zice:

    Happy Valentines Day to you my beautiful child

    Apreciază

Comentariile sunt închise.