Pensia de invaliditate

De cateva luni a aparut o noua lege pentru persoanele cu dizabilitati, legea nr 263 si am zis sa profit de asta. Avand in vedere ca nu am gasit un loc de munca si de la anul nu mai primesc bursa … deci nu voi mai avea cum sa imi platesc facultatea.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la medicul de familie si ea te trimite sa faci cateva analize. Toate bune si frumoase pana aici. Acum urmeaza „aventura” :D, ca sa zic asa.

Prima data am fost la Policlinica, la psihiatrie sa imi faca un referat, saptamana trecuta. Am asteptat in hol, vreo 3-4 ore pana sa imi vina randul. Am intrat penultima.

Doamna doctor de psihiatrie mi-a pus cateva intrebari si la final mi-a spus ca nu am ce cauta la ea pentru ca eu am probleme locomotorie, nu cu capul. M-a trimis la Neurologie, care era fata in fata cu cabinetul de Psihiatrie. Mi-a mai spus ca nu trebuie programare.

La Neurologie nu era o coada asa mare. A iesit doamna asistenta si iam zis pentru ce am venit, iar ea ia spus doctoritei. A iesit doctorita in pragul usii si a inceput sa tipe isteric la noi: „Nu aveti ce cauta aici. Trebuia sa faceti programare de acum 3 luni. Nu fac nimic fara programare. Nu ma intereseaza.”

Eu am vrut sa plec dar mama nu a vrut sa plece cu mana goala. Atata tam tam pentru o amarata de hartie.

Asa ca mama a insistat.

In final a iesit doamna asistenta si ne-a luat cu frumosul: „Haideti doamna. Nu va ia fara programare. Incercati la etajul 9, in spital, la domnul doctor Dutoiul poate va face el un referat.”

Zis si facut

Ne-am dus in spital, la domnul doctor si ne-a primit imediat. Mi-a pus cateva intrebari si a inceput sa-mi intocmeasca referatul. Dupa care am plecat acasa.

A 2-a zi, mama a dus referatul, buletinul, ultimul cupon de indemnizatie, cererea pentru inscrierea la pensia de invaliditate si alte acte la Casa de Pensii. Acolo ia zis mamei ca nu e suficient, trebuie si iesirea din spital.

Saptamana asta m-am internat pentru o zi de analize, La acelas doctor care a facut si referatul. Mi-a facut o electrocardiograma, mi-a luat tensiunea, etc. Azi m-ia dat externarea.

Am avut probleme cu urcarea in pat. Nu inteleg de ce toate paturile trebuie sa fie inalte.

Sper sa fie suficient.

PS: Uiati cateva site-uri folositoare legat de pensia de invaliditate:

http://www.prostemcell.ro/articole-dizabilitate/pensia-de-invaliditate.html

http://www.prostemcell.ro/4-cadru-juridic/32587-pensia-sociala-minima-garantata.html

http://www.prostemcell.ro/21-societatea-civila/30944-decizia-pentru-pensia-de-invaliditate.html

Sanatate multa.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pensia de invaliditate

  1. alinapetruta zice:

    Da. Am primit pe 3 luni prima data

    Apreciază

  2. Hello Alina, si ai reusit pina la urma sa-ti faci pensia?

    Apreciază

Comentariile sunt închise.