Scaunul rulant electric

Buna ziua, dragii mei.

Ce mai faceti voi? Eu ma bucur de o binemeritata vacanta dupa sesiune si vreau sa va impartasasesc o intamplare nefericita.

Carutul electric l-am cumparat in 2007 si m-a costat 52 de milioane, la acea vreme. Si a meritat sa il cumpar. Acum nu stiu cat e unu pentru ca nu imi doresc unu nou.

Cum l-am cumparat? Cu greu, dar fara ajutorul familiei si a catorva oameni cu suflet mare, nu il puteam lua.

Am fost cu el in tot Galatiul … aproape. Am fost la spectacolele de la Teatrul Muzical Nae Leonard, la Gradina Botanica si Gradina Publica, pe faleza Dunarii, la magazine, la Asociatia Sporting Club unde fac gimnastica si socializez cu alte persoane, etc.

pe faleza Dunarii

Am simtit o oarecare independenta pe care, de cateva luni bune, nu o mai am. M-am duc oriunde am vrut, chiar daca in unele zone nu sunt rampe si trotuarele lasa de dorit. Doar un om care e in situatia mea ar putea intelege mai bine lipsa unui carucior electric.

Problemele au inceput din vara anului trecut. Bateriile au inceput sa mearga din ce in ce mai putin, pana cand, intr-o zi de august. am ramas in drum.

Veneam de la cursurile de calculatoare, de la asociatia Sporting Club. Mai aveam cateva strazi si ajungeam acasa.

Norocul meu a fost ca era cineva langa mine in acel moment. Mama. Niciodata nu ma lasat sa merg singura pe strada, de cand am avut carutul electric.  Si bine a facut. Ea se uita daca venea vreo masina si ma ajuta sa urc rampele mai abrupte sa nu cad pe spate.

Mama a fost nevoita sa impinga carutul pana acasa. Cand am ajuns acasa era extrem de obosita.

Am inceput sa caut baterii peste tot dar nu se mai gasesc modele vechi, ca ale mele si in plus mai costa si scump. O baterie costa intre 400 si 700 lei si eu am nevoie de doua baterii. Nu imi permit sa le cumpar.

Am un carut manual, dar mainile nu ma ajuta sa ma deplasez. Iar mama are o varsta si sanatatea subreda.

Mai jos aveti pozele si dimensiunile bateriei:

Inaltime 19,5, Lungime 14,5 , Latime 12,5 , 12 Volti si 36 Ah.

IMG_1248IMG_1250

IMG_1256

La sfatul unor prieteni am deschis 3 conturi pentru donatii, in lei, euro si dolari pentru a cumpara bateriile. Dar nu am strans decat 350,39 RONI. Celelalte conturi le-am inchis pentru ca nu am primit nimic.

BCR:

CONSTANTINESCU PETRUTA ALINA
RON
Cod IBAN: RO09RNCB0766129987210001

Nu imi doresc vile cu piscina si masini de lux sau mai stiu eu ce. Imi doresc doar sanatate si dependenta pe care am pierdut-o. Puteti dona orice suma cat de mica. Nu conteaza. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.

In incheiere vreau sa le multumesc celor care au donat pana acum.

O dupa-amiaza placuta va doresc.

532223_563800270302636_1507651327_n

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Carutul electric și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Scaunul rulant electric

  1. alinapetruta zice:

    Multumesc pt sugestie. Am sa tin cont pe viitor de asta. Deocamdata am reusit sa iau baterii, dar intampinam ceva probleme tehnice. Sa treaca ninsoarea si il duc la un service.
    Multumesc mult pt sugestie. Sanatate

    Apreciază

  2. Pentru sotia mea am cumparat un scuter electric (nu carucior) de aici, din Bucuresti. Puteti gasi website-ul firmei pe http://www.step2.com.ro. Si ea a avut probleme de 2 ori cu bateriile, iar domnul Adalbert (patronul firmei) i-a adus baterii noi. Daca retin bine, au fost circa 800 de lei 2 baterii.
    Scuterul electric o ajuta sa duca o viata normala, chiar mai mult 😉 , avand autonomie de circa 40 de km.
    Duce si aduce copilul de la gradinita (au loc amandoi pe el), face cumparaturi, poate cara si cateva plase cu cumparaturi, iar eu alerg in urma lor cu restul de bagaje (se inteleg sa-l fugareasca pe tati 😉 ).
    Daca sunati la http://www.step2.com.ro poate va ajuta ei cu bateriile, poate bateriile vechi pot fi recuperate.
    Nu le fac reclama, dar stiu ce mult conteaza pentru sotia mea sa poata duce o viata normala.
    Prin piata sau pe strada ne intreaba multi de unde l-am cumparat si cat costa, dar tot multi, cand aud pretul…:( persoanele cu handicap nu au (in general) venituri suficiente sa cumpere un scuter sau un carucior nou care este peste 60 de milioane de lei (vechi).
    Produsul e superb (cred ca e englezesc), merge super, dar costa…

    Apreciază

  3. zoltybogata zice:

    Bună, ştiu cum este fără baterii, mi sa-n tîmplat de multe ori dea lungul anilor. Folosesc cărucior electric din 1993, deci am 20 de ani de experienţă. Bateriile sar putea să mai fie bune, după cum observ din cele spuse de tine. Dacă am putea vorbi la tell, mess sa-u skype poate te-aş putea ajuta ca să mai poţi folosii bateriile, am nevoie de nişte informaţi, ce spui?

    Apreciază

Comentariile sunt închise.