GÂNDURI PENTRU UN OM OCUPAT…

Octavian Paler

Paradoxul vremurilor noastre în istorie este ca avem clãdiri mai mari dar suflete mai mici; autostrãzi mai largi dar minti mai înguste.

Cheltuim mai mult dar avem mai putin; cumpãrãm mai mult dar ne bucurãm mai puþin.Avem case mai mari dar familii mai mici. Avem mai multe accesorii dar mai putin timp; Avem mai multe functii dar mai putinã minte, mai multe cunostiinte dar mai putinã judecatã; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multã medicinã, dar mai putinã sãnãtate.

Bem prea mult, fumãm prea mult, Cheltuim prea nesãbuit, Râdem prea putin,
Conducem prea repede, Ne enervãm prea tare, Ne culcãm prea târziu, ne sculam prea obositi, Citim prea putin, ne uitãm prea mult la televizor Si ne rugãm prea rar.

Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si urâm prea des. Am învãtat cum sa ne câstigãm existenta dar nu cum sa ne facem o viaþã, am adãugat ani vietii si nu viatã anilor.

Am ajuns pânã la lunã si înapoi, dar avem probleme când trebuie sã traversãm strada, sã facem cunostintã cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior. Am fãcut lucruri mai mari dar nu mai bune.

Am curãtat aerul dar am poluat solul. Am cucerit atomul dar nu si prejudecãtile noastre. Scriem mai mult dar învãtãm mai putin. Plãnuim mai multe dar realizãm mai putine. Am învãtat sa ne grãbim dar nu si sã asteptãm.

Am construit mai multe calculatoare sa detinã mai multe informatii, sa producã mai multe copii ca niciodatã, dar comunicãm din ce în ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei încete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilor rapide si relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile în care avem douã venituri dar mai multe divorturi, Case mai frumoase dar cãmine destrãmate.

Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care îti induc orice stare de la bucurie la liniste, la moarte.

Sunt niste vremuri în care sunt prea multe vitrine dar nimic în interior. Vremuri în care tehnologia îti poate aduce aceasta scrisoare si în care poti decide fie sa împãrtãsesti acest punct de vedere, fie sã stergi acest mesaj.

Aminteste-ti sã-ti petreci timp cu persoanele iubite, Pentru cã nu vor fi lângã tine o eternitate.

Aminteste-ti sã spui o vorba buna copilului care te venereazã, pentru ca acel copil va creste curând si va pleca de lângã tine.

Aminteste-ti sã-l îmbrãtisezi cu dragoste pe cel de lângã tine pentru cã aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costã nimic.
Aminteste-ti sã spui „TE IUBESC” partenerului si persoanelor pe care le îndrãgesti, dar mai ales sa o spui din inimã. O sãrutare si o îmbrãtisare vor alina durerea atunci când sunt sincere.

Aminteste-ti sã-i tii pe cei dragi de mânã si sã preþuiesti acel moment pentru ca într-o zi acea persoanã nu va mai fi lângã tine.

Fã-ti timp sã iubesti, fã-ti timp sa vorbesti, fã-ti timp sã împãrtãsesti gândurile pretioase pe care le ai.

Tuturor prietenilor mei, vã multumesc cã existati. 

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Povesti, povestiri, poezii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la GÂNDURI PENTRU UN OM OCUPAT…

 1. alinapetruta zice:

  da am facebook. ID-ul meu de facebook e Alina Petruta

  Apreciază

 2. Sa sti ca nu te-am uitat.Ai facebook sau Mess ?
  ID meu e parereataconteaza1
  si pe facebook Angela Insula Ekklesia
  Fii binecuvantata 🙂

  Apreciază

 3. Andrea Manea zice:

  Si eu te iubesc,Si eu iti multumesc ca existi in inima mea te iubim

  Apreciază

Comentariile sunt închise.