Povestea lui Mos Craciun

Buna dimineata.

Cum va simtiti in aceasta dimineata? Sunt sigura ca ati inceput febra sarbatorilor: mese imbelsugate, cadouri, ornarea bradului, etc.

Luati o mica pauza de la treburile gospodaresti si beti cafeluta, sau ceiutul, cu mine. Astazi, am sa va povestesc despre Mos Craciun si Nasterea Mantuitorului Isus Hristos, asa cum o stiu eu.

Stiati ca, Mos Craciun, asa cum il stim noi in ziua de azi, nu a fost intotdeauna bun si bland?

Din vechime se spune ca Fecioara Maria, fiind cuprinsa de durerile facerii, umbla din casa in casa pentru un adapost. Nimeni nu a primit-o.

Doar o biata femeie, facundu-i-se mila de Fecioara Maria, ia spus sa se duca in grajd. Fara sa afle sotul ei, care era hain si betiv, a ajutat-o sa nasca.

Femeia aceasta cu suflet mare era Craciuneasa, iar sotul ei, ati ghicit, era Craciun.

Afland sotul ei, ca in grajd se afla o necunoscuta si ca a ajutat-o sa nasca, s-a infuriat foarte tare, pedepsind-o aspru. A luat un topor si ia taiat mainile.

Biata femeie a fugit in grajd, la Fecioara Maria si plangand de durere, ii povesti tot ce s-a intamplat. Atunci, Fecioara Maria ia spus:

– Nu te teme. Pune mainile pe scutecul copilului.

Iar Craciuneasa a ascultat si minunea s-a savarsit, lipindu-i mainile la loc.

Craciuneasa, bucuroasa,  se duce inapoi in casa si ii arata sotului ei, minunea.

Când Crăciun află că în grajdul său s-a născut Domnul Iisus, se căieşte şi îi cere iertare lui Dumnezeu, devenind “primul creştin”,

A promis ca in fiecare an se va duce din casa in casa si va lasa copiilor cuminti, cadouri si vestea Nasterii lui Isus.

Se spune ca asta a fost prima minune savarsita de pruncul Isus.

Publicitate

Despre alinapetruta

Bun venit în lumea mea. Mi-am făcut acest blog cu scopul de a scrie cum vad eu diverse lucruri. O sa găsiți informații despre locurile văzute de mine, cărți, filme, etc. Însă totul va fi scris asa cum simt.
Acest articol a fost publicat în Povesti, povestiri, poezii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.